Çözüldü OptiFine ve Forge kurulamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eymenarac

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Öncelikle Minecraft’a eklemek istediğim özellikler sadece OptiFine’ın özellikleri fakat ileride belki mod da yüklerim diye ilk başta Forge kurmaya çalıştım. Fakat kendi sitesinden indirince inen dosyayı açtım fakat kurulum gerçekleşmedi, not defterinde yazılar olan bir dosya çalıştı. Daha sonra Forge yerine OptiFine kurmayı denedim, aynı şey onda da oldu. Bu iki programı kurmak istiyorum, nasıl yapabilirim?

@Starlink_0

Son düzenleme:
Çözüm
Efendim Oracle sitesinden Java'nın son sürümünü indirin sonra kurun kurunca dosya açılabilecektir.
Selam arkadaşlar. Öncelikle Minecraft’a eklemek istediğim özellikler sadece OptiFine’ın özellikleri fakat ileride belki mod da yüklerim diye ilk başta Forge kurmaya çalıştım. Fakat kendi sitesinden indirince inen dosyayı açtım fakat kurulum gerçekleşmedi, not defterinde yazılar olan bir dosya çalıştı. Daha sonra Forge yerine OptiFine kurmayı denedim, aynı şey onda da oldu. Bu iki programı kurmak istiyorum, nasıl yapabilirim?

@Starlink_0

Hocam Curseforge'un kendi sitesinden Overwolf uygulamasını indirerek kurarsanız daha rahat bir şekilde devam edebilirsiniz modlama işlemlerinize. Ya da Modrinth kurarak oradan da halledebilirsiniz bütün mod kurma işlemlerinizi.

Forge'u kurunca Optifine, Forge ile rahatlıkla çalışabiliyor. Buradan açıklamak biraz zor, YouTube üzerinden tutorial izlerseniz daha rahat olur sizin için.

Sürümlerin birbiri ile eşleştiğinden doğru versiyonlar olduğundan emin olun. Hataları, veya olanların resmini atarsanız çözüm bulamazsanız bir yerde.

Kurulu javanız var mı varsa eski olabilir hangi sürümde oynamaya çalışıyorsunuz.

Java 24 indirin bu arada indirdiğiniz dosyanın uzantısı nedir?

Galiba changelog dosyasını indirdiniz installer yazanı indireceksiniz ayrıca OptiFine'ın sitesinde sürüme göre hangi Forge sürümünü desteklediği yazıyor ona göre sürüm indirin.

İlk olarak Forge kurmayı denedim indirdikten sonra açtım fakat izlediğim videolardaki kurulum sayfası açılmadı, not defterinde saçma yazılar olan bir dosya çalıştı. Yani direk en başta problem var.

Aynı sorun OptiFine için de geçerli ayrıca 1.21.8 sürümü için kurmak istiyorum iki programı da.

İndirilen doysa:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-18 140526.png
    1,8 KB · Görüntüleme: 22
Efendim siz changelog dosyasını indirmişsiniz.

Detayları ile anlatayım.

yükleyici (installer) yazanı yükleyin isterseniz size direkt jar dosyasını atabilirim

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250818_141756_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    51,1 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Hocam jar dosyası için Java lazım yüklüyse SE sağ tık ile birlikte aç yapıp Java'yı seçin.

Hocam sanırım dediğiniz şey sanırım yok birlikte aç yapınca not defteri ve Opera GX çıkıyor sadece nasıl yükliyebilirim dediğiniz şeyi?

Efendim Oracle sitesinden Java'nın son sürümünü indirin sonra kurun kurunca dosya açılabilecektir.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…