Optikçilerin Lens Tuzağı

Makaleler
9
17 yıldır gözlük takıyorum ve buna dur demek istedim. Fazla seçeneğim yok. Ya ameliyat, ya lens.

Lens hevesim vardı zaten, şunu deneyeyim dedim. Özelden reçete almanız lazımmış, devlet hastanesi veremiyormuş. Güzelliğe bak. Hadi olsun o kadar dedik, en azından düzgün muayene oluruz hesabına gittim. Aldım lens reçetemi, senelerdir gittiğim gözlükçü var. Tanıdık sayılır.

Tabii her şeye kafa yormayı sevdiğim için, daha öncesinden de lens araştırması yapmıştım. Aşağı yukarı gözlükçünün hangi lensi bana satacağını tahmin etmekle birlikte, fiyatlarını da aşağı yukarı öğrenmiştim internetten.

Lensinizi internetten alın.

Her neyse, gittim. Dedim ben lens kullanmak istiyorum falan. Aradı bir yeri. Dedi 350 TL iki kutusu. Tanıdıkmışız, bana 300'e olurmuş.

Burada bi açıklama yapayım, iki gözüm de farklı numara. Yani ayrı gözler için kutu almam lazım.

Dediği lens Acuvue Oasys for Astigmatism. İnterntte ortalama 90 TL'ye satılıyor kutusu, hatta 75 TL'ye kadar da düşebiliyor. Yanında lens solisyonu da bedavaya veriyorlar.

Tabii ki 180 TL'ye aldım, ertesi gün de geldi. Telefondan da çok yardımcı oldular, sağ olsunlar.

Ayrıca Acuvue lenslerinizin ilk kutusunu açmak kaydıyla iade etme garantisi de var. Memnun kalmazsanız sorunsuz iade edebiliyorsunuz.

Lensi hala takamadım orası ayrı konu. Siz siz olun lensinizi internetten alın. Hatta gözlüğü de internetten alın. Bu kurnazlara para yedirmeyin. 10 TL'lik malı kaç paralara sattıklarını herkes biliyor artık.

Ne yazık ki esnafın ve halkın önemli bir kısmı bu hale gelmiş durumda, insanlar işlerini düzgün yapmayı dert edinmiyorlar, iş ahlakı denen şey tarih kitaplarında kalmış durumda sadece.

Lenslerin belirli dereceleri yok mu? İnternetteki siteden alırken bunu nasıl belirlediniz? Ben de 7 yıldır gözlük takıyorum, gerçekten kazık olmaya başladı. Benim gözlerim de sizin gibi.

Link vermem sorun olmaz sanırım. Buradan aldım ben.

LensMarket.Com

Lens için ayrı gözlük için ayrı muayene edilirsiniz. Lens muayenesinde ek olarak göz çapınız ve göz eğriniz ölçülür. Buna göre lens alırsınız.

Link vermem sorun olmaz sanırım. Buradan aldım ben.

LensMarket.Com

Lens için ayrı gözlük için ayrı muayene edilirsiniz. Lens muayenesinde ek olarak göz çapınız ve göz eğriniz ölçülür. Buna göre lens alırsınız.
Sitede tek tek ölçü ayarlama seçeneklerinin olacağını düşünmemiştim, aydınlattığınız için teşekkürler :)

Sitede tek tek ölçü ayarlama seçeneklerinin olacağını düşünmemiştim, aydınlattığınız için teşekkürler :)

Bildiğim kadarıyla 1000'in üzerinde kombinasyon var, paketler hepsi için ayrı ayrı üretiliyor zaten.

Yüzde 95 elimizde vardır diyor site. Yoksa da benim gibi gün içerisinde temin edip kargoluyorlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı