Optimizasyon olarak Minecraft vs GTA 4

GTA 4'ü hiç oynamadım ama optimizasyonuna kötü deniyordu, Bedrockun optimizasyonu iyi fakat javanınki kötü deniyordu. Ama javanın optimizasyonu da optifine ve bir pluginle daha artırılabiliyordu. En son 1.7.2 , şu anki optimizasyonunu tam bilmiyorum, onu da kötü diye duydum.

Minecraft kısmı tartışılır. Çünkü 1.8 sürümünde 150-200 alırken 1.18'de 10 FPS geçememiştim.

GTA 4 ilk çıktığında sistemim.

9500GT 512MB GPU
Core2Duo E4600 CPU
3 GB DDR2 667 MHz RAM
250 GB HDD

Bu sistemle malum yerlerden edindiğim oyunu bitirmiştim. 20-25 FPS oynamıştım.

Ah ne güzel günlerdi.

GTA 4 ilk çıktığında sistemim.

9500GT 512MB GPU.
Core2Duo E4600 CPU.
3 GB DDR2 667 MHz RAM.
250 GB HDD.

Bu sistemle malum yerlerden edindiğim oyunu bitirmiştim. 20-25 FPS oynamıştım.

Ah ne güzel günlerdi.

Yüksek ayarlarda mı düşük mü?

Bence GTA 4'ün optimazasyonunu bilerek düzeltmiyorlar sırf GTA 5 oynansın diye.
Bilerek değil de adamların umurunda değil GTA IV. GTA'lar içinde üvey evlat muamelesi gören bir oyun zaten kendisi. Rockstar uğraşmaya değmeyecek ölü bir oyun olarak görüyor. Optimizasyon olarak Minecraft her türlü alır. GTA IV PC'ye çıkması planlanan bir oyun değildi. Konsoldan olduğu gibi PC'ye port ettiler. Emülatörde oynasan daha düzgün çalışır o seviyede bir optimizasyonu var. Modderlar sağ olsun el attılar oyuna. Birkaç modla daha iyi hale gelebiliyor.

GTA IV optimizasyonu, RAGE motorundan dolayı 4 çekirdek işlemcilere göre. E tabi o zamanda doğru düzgün 4 çekirdek yok hem de RAGE taze, optimizasyonu sözde kötü oldu. Tabi çok iyi değil ama berbatta değil. Ama Minecraft öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…