Optimus Switch cihazı HDMI dummy takarak MUX gibi kullanmak

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci + Editör
Arkadaşlar ,2 GPU olan mobil cihazda 2. ekran takınca MUX gibi oluyor bildiğiniz üzere, acaba HDMI DUMMY alıp sadece 2. ekran seçerek laptop ekranını MUX gibi kullanmak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün değil bence, astarı yüzünden pahalıya gerekir ve kasada modifikasyon gerekebilir. Laptop panelleri öyle HDMI gibi bir standartla bağlanmıyor. Direkt Optimus'dan faydalanın.
Nasıl faydalanabiliriz?

Bence ilerleyen dönemlerde mux için bir yazılım çıkar çünki aşırı saçma bir özellik.

Sistemde Optimus varsa zaten çalışır. Sürücüleri kurduğunuz zamandan itibaren oyun açıldığında NVIDIA, yoksa Intel iGPU çalışır.
Anladım teşekkürler, konuyu açan arkadaş ceza aldı 1 saate döner size.

Sistemde Optimus varsa zaten çalışır. Sürücüleri kurduğunuz zamandan itibaren oyun açıldığında NVIDIA, yoksa Intel iGPU çalışır.
Bu bilgi yalnızca advaced optimus cihazlar için geçerli. Standart optimus cihazlarda böyle bir durum yok. iGPU 2.planda olsa bile monitör iGPU’ya bağlı olduğundan optimus darboğazı devam eder.

Arkadaşlar ,2 GPU olan mobil cihazda 2. ekran takınca MUX gibi oluyor bildiğiniz üzere, acaba HDMI DUMMY alıp sadece 2. ekran seçerek laptop ekranını MUX gibi kullanmak mümkün mü?
Hayır. Fiziksel olarak yine laptop ekranına bağlı olduğunuz sürece darboğaz devam eder. MUX yazılım değildir. Bir çip ile yönetilir. Optimus bir cihazı mux gibi kullanmanın tek yolu laptop monitörünü devre dışı bırakacak fiziksel bir monitöre bağlamaktır.

Laptop monitörünü devre dışı kalmış olarak gösteremez miyiz?

Laptop monitörünü devre dışı kalmış olarak gösteremez miyiz?
Hayır. Gösterme diye bir şey yok. Dediğim gibi MUX bir yazılım değildir. Gösterseniz bile yine iGPU'ya gider laptopunuz. İçerisinde switch çipi olmadığı sürece bypass edemezsiniz harici bir monitöre bağlamadan.

Anladım teşekkürler hocam iyi forumlar

Ben teşekkür ederim. İyi akşamlar, iyi forumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…