Acayip ucuza Orange Pi Zero 2W 1G buldum, amaç Armbian OS kurup minik internet araştırmaları yapmak ve bir projem var: Anlık yüz takibi yapmak kameramla. Bütçem 1000 TL olduğu için param ona yetti. Mini HDMI - HDMI ve Orange Pi toplam 800 TL etti.
Görüntü işlemeyi planladığını söylediğin için 1 GB RAM biraz düşündürüyor. Onun dışında bence donanımsal olarak birçok iş için oldukça yeterli. Elbette alınır.
O bütçeye alınır tabiki. Tarayıcı biraz üzer seni sanal ram falan artırman gerek. Yüz takibi için derin öğrenme tabanlı modeller çok zor çalışır. İşletim sistemini bilmiyordum. Chatgptye sordum. Gpu hızlandırma stabil değilmiş çopu zaman sorunluymuş Armbian üzerinde. Kamerayı düşük çözünürlük tutarsan hafif yapay zekalar / programlar ile 10 15 fps alırsın herhalde
O bütçeye alınır tabiki. Tarayıcı biraz üzer seni sanal ram falan artırman gerek. Yüz takibi için derin öğrenme tabanlı modeller çok zor çalışır. İşletim sistemini bilmiyordum. Chatgptye sordum. Gpu hızlandırma stabil değilmiş çopu zaman sorunluymuş Armbian üzerinde. Kamerayı düşük çözünürlük tutarsan hafif yapay zekalar / programlar ile 10 15 fps alırsın herhalde