Org alınır mı?

AkifLk54

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ben piyanoya meraklıyım. Az biraz deneyimim ve bilgim var .org almak istiyorum. İstediğim özellikler şunlar:
-Midi olsun bilgisayara bağlayabileyim.
-Tuş hasasiyeti olsun.
-Ciddi bir org olsun sade tasarım yani şey istemiyorum böyle kocaman üstünde rakamlar yazıyor şuna basarsan davul sesi çıkar şuna basarsan gitar değil sade düz org istiyorum.
Örnek olarak birkaç tane buldum ama eksikleri var.
-Jwin CTK3000 (midi özelliği yok sanırım)
-Casio casiotone CT-S100C2 siyah org (tuş hasasiyeti yok)
-Valler RA30 61 piyano tuşlu 5 oktav LED ekranlı org (tuş hasasiyeti yok)
Ya bu tarz istiyorum ama bunlarında yazdığım gibi eksikleri var istediğim özelliklerde varsa önerir misiniz?
Ayrıca tuş hassasiyeti yüksek ölçüde etki eder mi?

CASIO CT-X700C2 olabilir hocam. Yanında org sehpası da almanızı öneririm.

Maalesef çıkamıyorum peki şunu sorayım tuş hasasiyetinin ciddi manada bir etkisi var mı tuş hasasiyetiyle çalınması gerekn bir müzik te ben tuş hasasiyetsiz bir org da çalsam ne kadar etki eder.

Maalesef çıkamıyorum peki şunu sorayım tuş hasasiyetinin ciddi manada bir etkisi var mı tuş hasasiyetiyle çalınması gerekn bir müzik te ben tuş hasasiyetsiz bir org da çalsam ne kadar etki eder.
Hocam sanırım yeni başlayacaksınız zaten, öyle aman aman bir etkisi yok haberiniz olsun. Ben küçüklüğümde CASIO Sa-80 kullanıyordum tuş hassasiyeti olmamasına rağmen gayet güzel bir aletti. Ona bakabilirsiniz belki.

Tuş hassasiyeti en önemli şeylerden biridir. Hassasiyet olmadığı zaman tuşa yavaş da bassanız hızlı da bassanız aynı ses çıkacağı için duyacağınız ses tamamen tekdüze olur. Halbuki müzikte her nota aynı ses seviyesinde değildir. Gerekirse ikinci el alın ama tuş hassasiyeti olsun. Hevesle alıp kenara bırakılan bir sürü sıfır ayarında cihaz bulabilirsiniz. Casio CT-S300 veya daha da iyisi CT-S1 bulabilirseniz çok iyi olur.

Bu bilgi için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…