P nereden çıktı?
Eğer hoca bunu problem edecekse 1-(1-metiletil), 2-metil siklopentan olarak da isimlendirebilirsin bu bileşiği. İzopropil grubunun diğer adı 1-metiletil, bunu da kullanabilirsin. IUPAC'a uygun ikisi de, hoca yanlış diyemez kısaca.Eki Görüntüle 2360145
Mesela bu kısımda hoca numaralandırmaya izopropilden başlıyor. Ben de dahil olmak üzere videonun altına yazan birkaç kişi de izpropilin alfabetik sıralaması için "p" harfinin kullanıldığını sanıyorduk yani en azından bize böyle öğretildi.
Ama videoda "i" harfi kullanılıyor hoca da bir yorumun altına değiştiğini yazmış ama video zaten geçen senenin yani bizim hocamızın bize "p" kullanılmasını söylediği sene.
Kafamı bayağı karıştırdı bu.
İzopropilde izo kısmını almayıp propil kısmını almamız söylenmişti.
Eğer hoca bunu problem edecekse 1(1-metiletil), 2 metil siklopentan olarak da isimlendirebilirsin bu bileşiği. İzopropil grubunun diğer adı 1-metiletil, bunu da kullanabilirsin. Iupac'a uygun ikisi de, hoca yanlış diyemez kısaca.
P harfi, benzen halkasındaki karşı karşıya yerleşen grupları belirten para- ön eki için kullanılıyor. P olmadığını düşünüyorum bu yüzden.Hocam, mezun senemdeyim çok şükür öyle bir derdim yok. Sadece doğrusunu öğrenmek istedim.
Eki Görüntüle 2360222
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.