Origin banka kartı ile ödeme yapamama sorunu

KarasuTR

Megapat
Daha fazla  
Origin'den oyun satın alamıyorum, hata veriyor.
Ziraat Bankası'nın maaş kartı var.
Turkiye'den her türlü siteden alış veriş yapabiliyorum ama Origin hata veriyor. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Banka kartlarında sıkıntı çıkarabiliyor Origin. İninal ve Enpara gibi ön ödemeli kartlara yönelmenizi tavsiye ederim. Ya da varsa kredi kartı kullanın.

Origin'den oyun satın alamıyorum, hata veriyor.
Ziraat Bankası'nın maaş kartı var.
Turkiye'den her türlü siteden alış veriş yapabiliyorum ama Origin hata veriyor. Ne yapmam gerek?
Yanlış bilmiyorsam, artık banka ve kredi kartları online alışverişe kapatıldı. Kart sahibinin müşteri hizmetlerini arayıp bizzat açtırması lazım. Aynı şeyi kredi kartında yaşamıştım, onay verdikten sonra açıldı.

Banka kartlarında sıkıntı çıkarabiliyor Origin. İninal ve Enpara gibi ön ödemeli kartlara yönelmenizi tavsiye ederim. Ya da varsa kredi kartı kullanın.

Kıymetli yönetici

Minik bir terminoloji düzeltmesi yapmakta fayda var. Ön ödemeli kart dediğimiz "debit" kavramı zaten banka kartını da kapsamaktadır. Banka kartı, bir ön ödemeli karttır. İkisi farklı şeyler değil.

Arkadaşımızın sorununa gelince. Bazı sanal poslar direkt tahsilat yaptığı için banka kartı da kullansak sorun yaşamayız. Fakat bazıları direkt tahsilat yerine ön provizyon almaya çalışarak yekün tutarı bloke etmek ister. Bu işlemi sadece kredi kartları yapabildiği için ön ödemeli kartlarda (banka kartı, sanal banka kartı vb.) sorun yaşarız.

Öte yandan sanal posların kahir ekseriyeti Visa, Mastercard kabul ediyor. Ziraat maaş kartınız şu çok önceleri verilen Maestro logolu kart ise sorun yaşamanız normal. Mastercard logolu (Kart numarası 5 ile başlayan) bir banka/kredi kartı denemenizi tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı