Orijinal müzik CD'sini USB'ye nasıl aktarılır?

DwiinKodaav

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde birden çok albüm var ve bazıları artık Spotify'da bulunmuyor (örneğin: Bendeki sen - Sagopa Kajmer & kolera). Bu CD'leri ses kalitesini bozmadan USB'ye aktarmam mümkün ve yasal mı? Bu USB'yi kar amacı gütmeden kendim kullanacağım için korsanlık olacağını düşünmüyorum. Bu yola başvurmak istememin sebebi de yeni arabamda bir CD oynatıcının olmamasıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
CD-ROM'u bilgisayarınıza bağlayıp CD'leri takıp içindeki dosyaları alabilirsiniz. Eski laptoplarda da CD girişi oluyor eğer bir arkadaşınızda öyle bir laptop varsa ondan içindeki dosyaları almasını rica edebilirsiniz.

Peki convert edebileceğim en iyi format nedir? MP3 de sıkıştırma olacağı için bir kalite kaybı olmasından çekiniyorum.

FLAC veya WAV formatlarını tercih edebilirsiniz. WAV, daha yaygın desteklendiği ve genel bir format olduğu için birçok cihazla uyumlu olacaktır. FLAC ise hâlâ özellikle eski model cihazlarda her zaman desteklenmeyebilir. Ancak bir odyofil değilseniz ve yeterli ses ekipmanınız yoksa, 320 kbps MP3 formatı sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…