Orijinal vs. replika DualShock 4 V2

Yorumlar bir sürü bilgisiz arkadaş ile dolu... Her plastation kolu yanı DS serisi PC desteklemez Steam gibi platformlar destekler mesela sen Steam dışında bir platformdan FIFA oynarsan DS kol PC de çalışmaz. Bu kolu PS de kullanmak için çeşitli programlar var bunlardan bana göre en iyisi en kolayı ScpToolkit. Replika kol alınır mı? Sorusuna ise evet alınır. Ben BİM'den 50 TL'ye DS3 kol aldım neredeyse 2.5-3 yıl gitti en sonda tuş filmi bozuldu yani o parçayı değişsem hala kullanabilirim. Sizin yerinizde olsam Xbox 360 kol alırım internette Comse Xbox 360 diye geçen replika bir kol aldım kol ya orijinal denk geldi ya da a kalite bir replika çok memnunum öneririm.

@lAlpsl beğenmedim atma sebebiniz nedir?

Bir sürü bilgisiz arkadaş ile dolu demeniz.
Ayrıyeten 50 liralık kol alsa dediğim gibi FH5 oynayacak ve R2 tuşunun kademeli olması önemli bence, hiçbir replikada tamamen kademeli bir R2 bulamayacaktır.

Bir sürü bilgisiz arkadaş ile dolu demeniz.
Ayrıyeten 50 liralık kol alsa dediğim gibi FH5 oynayacak ve R2 tuşunun kademeli olması önemli bence, hiçbir replikada tamamen kademeli bir R2 bulamayacaktır.

Kademeliydi DS serisi tuş algılama için silikon bir parça kullanıyor bu parça DS4 serisine kadar hepsinde aynı. Yani ister replika olsun isterse orijinal yine kademeli algılayacaktır ayrıca yaklaşık 1K saati aşkın Forza Horizon 5 saatim var hiçbir zaman kademeli fren gaz ihtiyacına duymadım direksiyon seti değil ki bu kademeli kullnalım.

Öncelikle replika DS4 kullandım, kademesi tamamen ayarlı değildi. Forza Horizon 4'ü replika Xbox 360 Controller ile oynuyorum, kademesi düzgün değil ve sabit hızda gidebilmek için kademeli olmasına ihtiyaç duyuyorum, kullananın zevkine. Uyarmaktan yana bir problem göremiyorum.

PS kolunda veya Xbox kolunda kademeyi hiçbir şekilde düzgün tutturamazsın, zaten 90 derece bile olmayan bir tuşa çok küçük etki ettiriyorsun buna da kademe diyorsunuz. Lütfen düzgün bilgi sahibi olmadığınız konularda yorum yapmayın.

Asla orijinal kol kullanmadınız sanırım, replikalarıyla aralarında çok fark var. Evet kademe diyorum 90 derece olup olmamasının bir önemi yok, isterse 2 derece olsun 1 derece 1 derece olarak bile kademelendirilebilir. Bilgi sahibi olmadığım konularda asla kesin konuşmam. Replika alıp R2 de ölü bölge var boşluk var deyip ağlamayın sonra.

Hocam neredeyse bütün markaların orj kollarını kullandım en son Xbox 9. nesil kullandım MSI GC 20 kablosuz modelini de kullandım direksiyon seti almak için ikisini de sattım ve şu anda replika Xbox 360 kullanıyorum tuş konusunda bir fark yok ancak analog konusunda fark var dediğim gibi DS kollar silikon bir parça kullanır hatta siz rb 1 çok az etki ederseniz o tuş çok az algılar bunu bizzat deneyebilirsiniz.

Gayet iyi kol hocam alabilirsiniz.
Alternatif olarak DualSense'de iyidir Steam ile tam uyumlu:

Tamam ben az basınca az etki etmesine itiraz etmiyorum zaten neye karşı çıkıyorsunuz anlamıyorum. Replika kolların çoğunda R2 L2 tuşlarında kademe düzgün değil, ölü bölge var diyorum. Aynı şekilde joystickte de ölü bölge oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…