Orijinal Windows 10 kutusu nasıl kurulur?

whatsername21

Hectopat
Daha fazla  
Elimde ekte görebileceğiniz şekilde Windows 10 Home'un orijinal kutusu var, sistemimi İtopya'dan almıştım fakat içine Windows 10 Pro yüklüyorlar ve onu etkinleştirmek için Retail key vs gerekiyor ve Pro yerine Home kullanmayı tercih ediyorum. Elimdeki bu orijinal Windows'u şu anki sistemime nasıl kurabilirim? Sistemi geçici bir Retail key ile etkinleştirdim fakat OEM olduğu için Enterprise şeklinde görünüyor ben sıfırdan Home kurmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• D6D47EC2-AAFF-4CD9-8F16-56CF11BA7ABA.jpeg
    D6D47EC2-AAFF-4CD9-8F16-56CF11BA7ABA.jpeg
    70,6 KB · Görüntüleme: 232
  • image.jpg
    image.jpg
    203,9 KB · Görüntüleme: 191
  • image.jpg
    image.jpg
    91 KB · Görüntüleme: 181
Son düzenleme:
Ayarlar>Güncellemeler ve Güvenlik>Etkinleştirme>Ürün Anahtarını Değiştir
Bu adımları izleyerek kolaylıkla değiştirebilirsin.

Flash belleği takıp Boot menüsüne girip flash belleği seçip kuruluma devam ediyorsun kurulum ekranı gelince sürüm seçim ekranına gelene kadar ilerle önceki bölümleri W10Home seç ve devam deyip disk seç ve devap et kendisi kuracak. Bununla ilgili detaylı videolar var izlersen disk yazma bölümüne bakmadan geçersen kuruluma net bir şekilde anlarsın ama anlattıklarında tam olarak aynı zaten çözüldüyse çözüldü işaretler misin çözülmediyse kurulum ekranındayken de yardımcı olabilirim.

Ürün anahtarımı değiştirmek istemiyorum, formatlamak istiyorum bilgisayarı bir nevi sıfırdan kurmak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aktivasyon menüsü gelince "Windows 10 Home" seçip ürün anahtarını girin.

USBnin içinde kurulum varsa BİOStan USB Boot yap ve normal kuruyormuş gibi yap. Ama bu uğraştırıcı gelirse Windows'u sıfırlayıp sonrasında kodunu değiştirebilirsin.
Öyle olmuyor, flash belleği taktığımda BIOS'tan Windows 10'un olduğu USB'yi seçtiğimde sistem hiçbir şekilde başlamıyor. USB takılıyken BIOS'tan USB'den bootlamasını seçiyorum, 64 bit mi 32 bit mi kurmak istediğime dair seçim ekranı geliyor, 64 bit olanı seçiyorum ve siyah ekranda kalıyor sistem.

Öyle olmuyor, flash belleği taktığımda BIOS'tan Windows 10'un olduğu USB'yi seçtiğimde sistem hiçbir şekilde başlamıyor. USB takılıyken BIOS'tan USB'den bootlamasını seçiyorum, 64 Bit mi 32 Bit mi kurmak istediğime dair seçim ekranı geliyor, 64 Bit olanı seçiyorum ve siyah ekranda kalıyor sistem.

Hiç karşılaşmadım bilemiyorum.

Son düzenleme:
Öyle olmuyor, flash belleği taktığımda BIOS'tan Windows 10'un olduğu USB'yi seçtiğimde sistem hiçbir şekilde başlamıyor. USB takılıyken BIOS'tan USB'den bootlamasını seçiyorum, 64 bit mi 32 bit mi kurmak istediğime dair seçim ekranı geliyor, 64 bit olanı seçiyorum ve siyah ekranda kalıyor sistem.
Bootlamayı, fast boot olarak değil de BIOS ayarlarına girip bootlama sıralamasını değiştirerek deneyebilir misin? Bu da olmazsa USB formatını değiştirilmesini (FAT32->NTFS) veya BIOS sıfırlamasını önerenler forumlar var ama denemediğim için bunları sadece öneri olarak söylüyorum.

Bootlamayı, Fast Boot olarak değil de BIOS ayarlarına girip bootlama sıralamasını değiştirerek deneyebilir misin? Bu da olmazsa USB formatını değiştirilmesini (FAT32->NTFS) veya BIOS sıfırlamasını önerenler forumlar var ama denemediğim için bunları sadece öneri olarak söylüyorum.

F8'e basarak seçenek çıkardığımda karşıma bunlar geliyor. Windows 10 yazanı seçtikten sonra 64 Bit 32 seçeneği çıkıyor, 64 Bit olanı seçiyorum daha sonra karşıma Windows logosu geliyor fakat Windows logosunun altında dönen noktalar 1 saniye dönüp donuyorlar ve hiçbir şey olmuyor.
F8'e basarak seçenek çıkardığımda karşıma bunlar geliyor. Windows 10 yazanı seçtikten sonra 64 Bit 32 seçeneği çıkıyor, 64 Bit olanı seçiyorum daha sonra karşıma Windows logosu geliyor fakat Windows logosunun altında dönen noktalar 1 saniye dönüp donuyorlar ve hiçbir şey olmuyor.
BIOS ekranım da şu şekilde:

Dosya Ekleri

• 388D0524-FAA2-4967-A125-7F6CCE51E79D.jpeg
    388D0524-FAA2-4967-A125-7F6CCE51E79D.jpeg
    265,6 KB · Görüntüleme: 144
  • 9C0C7AAD-57AC-4536-94C7-D9407C9D32C1.jpeg
    9C0C7AAD-57AC-4536-94C7-D9407C9D32C1.jpeg
    259,9 KB · Görüntüleme: 162
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı