Orijinal Windows'a format nasıl atılır?

uASK_Umut

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bilgisayar topladığımda orijinal Windows 8.1 almıştım. Gelen Windows 10 ile ücretsiz bir şekilde yükselttim. Sanırım Windows 10'a geçtiğinde lisansı değiştirdi. Çünkü dijital lisans olarak gözüküyor şu an. Windows'un orjinalliğini bozmadan nasıl format atabilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 Home Single Language sürümü varsa aynı sürümü kurman lazım.

Şuan hangi Windows 10 sürümünü kullanıyorsanız (Örneğin Home, Pro) o sürümü kurarsanız bir sıkıntı olmaz. Lisansı anakarta gömüyor diye biliyorum. Şahsen yükseltme olayı kapandıktan aylar sonra Windows 7 lisansıyla etkinleştirdim. (Windows 7 kabul etmemişti.)

Windows 10'da eğer bir Microsoft hesabınız varsa Windows 10'a yükseltilmiş olan lisansınız e-posta adresiniz ile ilişkilendirilir. Windows 10'dan sonra Microsoft bu lisansları dijital ortama taşımaya başladı. Lisansının değiştiğinden emin misin? Emin olmak için bilgisayardaki girilmiş lisansları gösteren bir program vardı. O programla girin ve Bilgisayarınız ile gelen lisans ile karşılaştırın.

Lisansının değiştiğinden emin misin?
Değişmiş gibi görünebilir çünkü yükseltme sonrası etkinleştirme işleminde kullanılan lisans dijital lisans olarak geçiyor. Windows 8.1'deki ürün anahtarı yerine Windows 10 için kullanılan evrensel bir ürün anahtarı görünüyor olabilir (Mesela Pro için 3V66T ile biten anahtardan bahsediyorum).
Windows'un orjinalliğini bozmadan nasıl format atabilirim?
Tek yapmanız gereken hangi sürümü kullanıyorsanız aynı sürümü kurup Microsoft hesabınıza giriş yapmak. Windows zaten otomatik olarak etkinleşecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…