Çözüldü Orta prizdeki ekstra parça nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

546637

Decapat
Ortadaki prizde diğer prizde olmayan bir parça var(bir Demir parçası), o parça nedir ve ne işe yarar?

Dosya Ekleri

• IMG_20221115_130631_133.jpg
    IMG_20221115_130631_133.jpg
    89,4 KB · Görüntüleme: 307
Çözüm
Pim tipi topraklamadir.
Örnek olarak.
Pim tipi topraklamadir.
Örnek olarak.

Çözüm
Montajı yapan işini bilmiyormuş, iki prizi bile aynı yönde takamamış. Onu bir tornavida ile diğeri gibi bastırıp kullanabilirsiniz.

Ortadaki prizde olan ve diğer prizde olmayan parçanın işlevini merak etmiştim ben, çünkü birçok yerde denk geliyorum bu tarz prizlere ve iyi niyetiniz için sağ olun fakat ben prizi kullanmayacağım ki zaten.

Soldaki Type E, sağdaki Type F (Euro ya da Schuko) olarak bilinir. Soldaki priz ülkemizde UPS priz olarak da tanınır. İş yerlerinde UPS üzerinden geçen bir priz tercih edileceği zaman Type E priz tercih edilir. PC, yazıcı gibi çok güç harcamayan ekipmanlar iki prizi de genelde desteklediği için uyum sorunu yaşamazlar.

Merhaba. En sağdaki priz ülkemizde de yaygın olan standarttır, ortadaki Fransa, Belçika, Polonya, Slovakya, Çekya' da kullanılan priz standardı olup en soldaki ethernet veya telefon prizidir. İçindeki iletken pin sayısı çok fazla ise ethernet, 2, 3 gibi azsa bir telefon prizidir. Sorduğunuz üzere E tipi fiş/prizlerde topraklama iletkeni prizin yanlarında olmayıp ortadaki resimdeki gibi prizin ortasına yakındır. (E tipi prizde buna uygun boşluk, topraklı fişinde ise silindirik, iletken pim) Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı