Orta seviye bilgisayarda R6 vulkan oynanır mı?

AlpVatansever

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, uzun süre önce UPlay'den Rainbow Six Siege almıştım. Bugün yüklemeye karar verdim ve 2 tane kısayol oluştu. Biri normal oyun, diğeri Vulkan versiyonu. Normal oyunla arasındaki fark nedir ve ben nasıl oynamalıyım?

Vulkan, bağımsız bir grup tarafından oluşturulmuştur. Amacı oyun yaratıcılarının oyunlardaki kontrolünü daha da arttırmak ve işlemci kullanımını azaltmaktır en basit tabiriyle. Daha fazla FPS veriyor anlayacağın. Ama her PC'de fazla FPS vermiyor. Bunu deneyerek anlarsın.

Vulcan'da oyun biraz daha kasıyor. (Kartım RX560X)

DirectX'de 60 sa Vulcan'da 45. ve Vulcan AMD kartlar için tasarlanmıştır. Vega çipsetli ekran kartlarının DirectX değil de Vulcan kayıtlı olduğunu görebilirsiniz.

Rainbow Six Siege normaliyle Vulkan versiyonu arasında ne fark var değerli hocalarım bu konuda bilgi sahibi değilim. Aydınlatır mısınız?

Vulkan, bağımsız bir grup tarafından oluşturulmuştur. Amacı oyun yaratıcılarının oyunlardaki kontrolünü daha da arttırmak ve işlemci kullanımını azaltmaktır en basit tabiriyle. Daha fazla FPS veriyor anlayacağın. Ama her PC'de fazla FPS vermiyor.

Rainbow Six Siege normaliyle Vulkan versiyonu arasında ne fark var değerli hocalarım bu konuda bilgi sahibi değilim. Aydınlatır mısınız?
Normal versiyonunda 60FPS alıyorum ve RAM kullanımı 8GB civarında. Vulkana girdiğim zaman FPS 20-30 Civarında. RAM kullanımı 12GB. Daha fazla olsa kullanılacak.

Vulkan da DirectX gibi Grafik API'sidir. Genel olarak AMD sistemlerde daha performanslı çalışıyor. DX'ten farkı işlemci kullanımı düşüyor ve ram kullanımı artıyor.
Normal versiyonunda 60FPS alıyorum ve RAM kullanımı 8GB civarında. Vulkana girdiğim zaman FPS 20-30 Civarında. RAM kullanımı 12GB. Daha fazla olsa kullanılacak.
Hocam FPS oyununu en yüksek ayarlarda oynamanızı önermiyorum. Her sistemde de DX'ten iyi çalışacak diye bir durum yok zaten.

Artı -1 Eksi

Vulcan AMD kartlar için tasarlandığı için Intel ve NVIDIA destekli kartlarda iyi çalışmaz ve amacı AMD kartlarının oyun içindeki performansını yükseltmektir. Ama pek becerdiği söylenemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…