Ortalama bir bilgisayar ne kadar tutar?

Bana göre 6K (çünkü istediğim orta düzey oyunları açabilecek PC 6K fiyatı)

Hocam ofis olarak mı kullanacaksınız oyun için mi? Laptop mu masaüstü mü? Monitör dahil mi? Oyun oynayacaksanız neler yapacaksınız? Ofis için kullanacaksanız ne tür programlar kullanacaksınız? Kaç yıl kullanmak istiyorsunuz?

R5 5500 veya 5600 yanına RX 6600, 6600XT nadir olarak da 6700XT olan sistemler bulunuyor.
Birde PCI-e 4 olayı duymuştum bu işlemci ve ekran kartlarında da pcie-4 anakart kullanmamız gerekir mi?

Hocam konu masaüstü kategorisinde zaten monitör dahil değil demiştim. Evet oyun için kullanılacak.

Bir de PCI-e 4 olayı duymuştum bu işlemci ve ekran kartlarında da PCI-e-4 anakart kullanmamız gerekir mi?

Performansı arttırır ama zorunluluk diye bir şey yok soket ve BIOS uyumluluğu olduktan sonra işlemci tarafında sıkıntı çıkmaz ekran kartı tarafında ise tak çalıştır sürücü yükle bu kadar.

Birde PCI-e 4 olayı duymuştum bu işlemci ve ekran kartlarında da pcie-4 anakart kullanmamız gerekir mi?

Hocam konu masaüstü kategorisinde zaten monitör dahil değil demiştim. Evet oyun için kullanılacak.
Oynayacağınız oyunlar ne?

O fiyatlara sıfır alırsan APU sistem çıkıyor APU benim için giriş seviyedir.

Evet, kişiden kişiye değişir. Bana göre de ortalama sayılır. Çünkü istediğim oyunları iyi bir değerle açıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…