Ortalama bir insan projede başarılı olabilir mi?

Estas

Picopat
Öz geçmişim için bir proje düşünüyorum, TÜBİTAK gibi bir yarışma için. Yazılım üzerine düşünüyorum ama baştan öğrenmem gerekiyor. Sizce ortalama zekaya sahip bir insan proje üretip başarılı olabilir mi? Sorum biraz saçma olabilir ama gördüğüm bu projeleri yapan kişiler matematik gibi sayısal derslerde çok iyi olan tiplerdi. Benim matematiğim aslında çalışınca iyi oluyor, hızlı kavrayabiliyorum ama çalışmıyorum. Sizce proje için sıradan, matematiği çok iyi olmayan bir insan başarılı olabilir mi?

Dostum, herkesin uzuvları aynı yerde. Seninki aynı benimki aynı. Senin benden benim senden başarılı olmamam için hiçbir neden yok. Yazılım konusunda demişsin, öğrenirsin. Herkesin yeteneği farklı, ilgisi farklı, iyi yapabildiği şey farklı. Matematiğe illa gerek yok.

Yani IQ ile bir ilgisi olabilir diye sordum. Doğuştan bazılarının yüksek olabilir. Diğerleri kendini geliştirmek için çok çabalamış, bu sayede projesinde başarılı olmuş olabilir. Ben o kadar çabalamamıştım. Bana nedense bu tip projeler çok zor, hatta imkansız gözüküyor. Böyle özel bir insan olman gerek gibi hissediyorum başarılı olmak için. Anlamışsındır ne demek istediğimi.

Torpili falan bir kenara bırakırsak;

iyi olan proje değil, sorunlara çözüm bulan proje kazanıyor. Bazen basit düşünmek yeterli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…