Ortalama Bir SSD'nin Yazma Ömrü Ne Kadardır?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar çok fazla model ve kalitede ürünler olduğu için soruyu genel olarak soruyorum. En kötüsü ve en iyisi olmadığı takdirde yazma ömürleri kaç TB'tır?

Ne kadar saçma bir şey de olsa indirme silme işlemi yapamıyorum bu konu kafama takıldığı için. Kütüphanemde 70-80 GB boyutunda onlarca oyun var ve indiremiyorum.

SSD'nin aslında ömrü yoktur. İçerisindeki parçalar bir hasar görmediği sürece ya da çok ısınmadığı sürece ömrü bitmez. Fakat bir SSD'ye örnek 100TB veri yazdıysanız hızı biraz düşmeye başlayabilir. Fakat bozulmaz.
SSD'lerin de bir ömrü var hocam. Mekanik parça yok diye ömürsüz olmuyor maalesef.

Ömürden kastınız ne ama. SSD bozulur anlamında ise bence ömürleri yok. Varsa da 10 sene falan gider bence.
Evet bozuluyor. Garanti edilen yıl ve yazma limiti dolunca bozulmayacağının garantisi yok. Aniden bozulabilir. Örneklerine denk gelmiştim. Tabii marka modele göre değişir bu durum.

Yorumlar için teşekkürler. Diyelim ki yazma hızları düştü ancak hala çalışıyorsa bu düşme anormal bir seviyede mi olur ? Son olarak SSD ve HDD aynı işlemlere maruz kaldığında her şartta ömür açısından kim öndedir ? Masaüstümdeki HDD ile 6 yıldır neredeyse günlük 100-150 GB yazma yapıyorum ve sorun yok. SSD de bu seviyede veya daha üstünde olur mu ?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı