Ortalama ile geçme kalktı mı?

Nasıl ? Benim bildiğim Türk Dili Edebiyatı, eski sisteme göre Dil anlatım'ı geçemez ama ortalama 50 ve üstü olursa sorumlu olarak geçiyorduk. O sistem yok mu artık ?

Ortalaman 50'yi geçiyorsa geçiyorsun. Tüm derslerin 50 ve üzeri ise doğrudan, baraj ders 50 ve üzeri, diğerlerinin bazıları altında ise ortalama ile, baraj dersin 50'nin altında ise sorumlu olarak geçiyorsun. Sorumluluk ise dönem başlarında sadece sınava girerek o dersten geçmeye çalışman oluyor. Veremezsen mezun bile olamıyorsun.
Nasıl? Benim bildiğim Türk Dili Edebiyatı, eski sisteme göre Dil anlatım'ı geçemez ama ortalama 50 ve üstü olursa sorumlu olarak geçiyorduk. O sistem yok mu artık?
Var. Arkadaş bilmiyor sadece.

Ortalaman 50 olursa geçersin istersen tüm derslerin 1 olsun fakat baraj derslerden kalırsan sorumlu olarak geçersin onları veremezsen sınıfı geçemezsin

Ortalaman 50 ise her türla geçersin kardeşim ama baraj ders olan edebiyattan kaldıysan sorumluluğa kalırsın ve her sene sınavlarına girersin ama sınavların hiç birinde kazanamazsan liseden mezun olunca diplomanı vermiyorlar yani boşuna okumuş oluyorsun.

Buradan madde 57'ye bakabilirsin. Baraj ders hakkında bir şey göremedim. Kaldırılmış olabilir. Okulundaki müdür yardımcısına sor. Kalkması daha iyi olur zaten, tamamen gereksiz bir şey. Sözelin en önemli dersi baraj ders iken sayısal adına herhangi bir baraj olmaması çok absürt bir şey.

D
Buradan madde 57'ye bakabilirsin. Baraj ders hakkında bir şey göremedim. Kaldırılmış olabilir. Okulundaki müdür yardımcısına sor. Kalkması daha iyi olur zaten, tamamen gereksiz bir şey. Sözelin en önemli dersi baraj ders iken sayısal adına herhangi bir baraj olmaması çok absürt bir şey.
Sözel her dalda var. En basitinden bir kitap okurken veya 1 cümle yazarken. Matematik gerektirmeyen meslekler de var. Ben kendi mantığımla böyle açıklayabiliyorum.

Sözel her dalda var. En basitinden bir kitap okurken veya 1 cümle yazarken. Matematik gerektirmeyen meslekler de var. Ben kendi mantığımla böyle açıklayabiliyorum.
Kitap okumak için Mehmet Rauf'un Eylül kitabını ne zaman niye yazdığını bilmemize gerek yok. Okuma yazma olayı 1. sınıfta bitiyor. Matematik olmadan ekmek bile alamaz birisi, sizin açınızdan bakarsak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı