Ortalama netin altında bir net ile üniversiteye girilebilir mi?

ardabicer6

Hectopat
Daha fazla  
Hesaplamama göre istediğim netin biraz altında yaptım, üniversitenin ortalama netinden birkaç net altı ancak yine de üniversiteye girme ihtimalim var mıdır?

Elbette vardır istediğiniz üniversiteyi en başa yazın 1 numaraya, ancak unutmayın ki sizin dışınızda 3 milyon kişi daha var, onlar sizde 1 puan bile üstte olursa maalesef giremezsiniz. Başıma geldiği için biliyorum ben 970binde iken 1milyon 600bin puanlık okula kabul edilmedim şaka gibi.

Hesaplamama göre istediğim netin biraz altında yaptım, üniversitenin ortalama netinden birkaç net altı ancak yine de üniversiteye girme ihtimalim var mıdır?
Ortalama ise girersiniz ama giren son kişiden düşük yapmışsanız işiniz zor. Tabi şunu unutmamak lazım sıralama hep tercih edenler tarafından belirlenir.

Merhaba @ardabicer6. Sözel ilk 100.000 taban sıralamalı Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne sahip üniversitelerde bu durum üniversiteden üniversiteye göre değişebilir. Bazı yerlerin taban sıralaması yükselme veya sabit kalma eğilimine sahipken bazı yerlerin taban sıralaması biraz düşme eğilimine sahip olabilir.

Son düzenleme:
Merhaba. Önemli olan sıralama ve o netler aşağı yukarı ortalama netlerdir. O netlere yakın netler yaptığınız sürece sorun oluşturacağını sanmam. Bir üniversitenin tercih edilip edilmemesi önemli. Siz tercih listenizde ilk sırada yer vermeye çalışın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı