C# Ortamında program içi düzenleme nasıl yapılır?

tugrock

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,
Elimde bir oyun arşivi var. Evet o internet kafelerdeki oyun arşivi bu oyun arşivinin içini düzenleyip yenilikler katmak istiyorum. Basit örnekle ana temasını oyun simgeleri yapmak istiyorum gibi gibi bunu da arşivide aldığım adam da başka yerden alıp yenilikler yapmış program üzerinde. Bana da C# ortamında programdaki resimi değiştirebilirsin demişti ama ben nasıl yapılacağını anlamadım. Yazılım bilgim sıfır o yüzden nasıl yapılacağını söyleyin ben de ona göre yapayım. İstek üzerine link atarım.

Merhaba,
Elimde bir oyun arşivi var. Evet o internet kafelerdeki oyun arşivi bu oyun arşivinin içini düzenleyip yenilikler katmak istiyorum. Basit örnekle ana temasını oyun simgeleri yapmak istiyorum gibi gibi bunu da arşivide aldığım adam da başka yerden alıp yenilikler yapmış program üzerinde. Bana da C# ortamında programdaki resimi değiştirebilirsin demişti ama ben nasıl yapılacağını anlamadım. Yazılım bilgim sıfır o yüzden nasıl yapılacağını söyleyin ben de ona göre yapayım. İstek üzerine link atarım.
Tersine mühendislik bilmen gerekiyor. Resim değiştirmekten kastı eğer uygulamanın asset dosyası varsa ordaki görselleri değiştirebilirsin. Veya açık kaynaksa direk kendi sitesinden de bulabilirsin. GitHub'dan da belki bulabilirsin.

Tersine mühendislik bilmen gerekiyor. Resim değiştirmekten kastı eğer uygulamanın asset dosyası varsa ordaki görselleri değiştirebilirsin. Veya açık kaynaksa direk kendi sitesinden de bulabilirsin. GitHub'dan da belki bulabilirsin.
Hocam tersine mühendislik nerden nasıl öğrenilebilir?

Hocam tersine mühendislik nerden nasıl öğrenilebilir?
Bilmiyorum o alanla ilgili en temel terimleri biliyorum sadece. Birde fork etmek dışında etik bir şey olduğunu düşünmüyorum (private kullanacaksanız ayrı)

Merhaba. Eğer verdiği program proje şeklindeyse Visual Studio içinde değişiklik yapabilirsin. Eğer .exe şeklindeyse @Bayram Reis hocamın dediği gibi tersine mühendislik kullanman şart. Eğer program basit herhangi bir koruması olmayan program ise dnSpy üzerinden C# projesi olarak dışarı çıkartıp içine bakabilirsin. Fakat program korumalıysa işin biraz zor. Çünkü bu konuda bilgili olmak gerekiyor. ILSpy veya dotPeek alternatif programlar arasında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı