Öncelikle anneannenizin vefatı için başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun. Bende 3.5-4 sene önce kaybettim bu yüzden sizi anlayabiliyorum acınızı falan.
Kimse tabii ki birini sevmeyebilir kimse kimseyi sevmek zorunda değil bu hayatta ama saygı birincil önemli şeydir. Sizin yaşadığınız şu olay hem istenmeme, sevilmeme, saygı duyulmama mevcut.
Sana böyle davrananların yanında durup kendini sevdirtmeye, sevdirtmeye çalışmıyorsan da kendini gözüktürmeye çalışma belli ki seni istemiyorlar ki bunu açıkça dile getirmiş zaten. İnsanları sık sık araman bir istenmeme/dışlanmama sorunumu bilmiyorum bir de ne kadar sık sık arıyorsun onu merak ettim. Lütfen kendi iyiliğin için bu tür seni istemeyen insanların yanında bulunup sesini duyurma. Zaten sen üst kata gidip aşağı indiğinde kimsenin olmaması kaçmaları çok terbiyesizce ve gurur kırıcı bir hareket bence.
Konuşacak başka konu bulamıyorsan internetten bir şeyler araştır, kitaplar oku, dizi filmler izle. Fakat senin şu etrafındaki insanlar sen bilgi sahibi olsan bile muhtemelen seni gene istemeyecekler. Kusura bakma ama gerçekler acıdır.
Sana tek tavsiyem sana böyle davranan insanlara ilk önce bir "neden" sorusunu sor. Eğer bu sık sık arama mevzusu yüzündense haklısınız kusura bakmayın de kapat telefonu. Eğer bu konuyla zerre alakası yoksa da kapat telefonu ve bir daha konuşma yanlarında da bulunma. Engelle demiyorum çünkü bu çocukça kaçar ve onların sana olan bakışı daha da kötü olur.