Ortaöğretim KPSS'ye girebilmek için 1 dersi bilerek bırakmak mantıklı mı?

aeturan24

Femtopat
Daha fazla  
2 yıllık bir bölüm olan bilgisayar programcılığı öğrencisiyim. İlk senem bitmek üzere. 2026 ortaöğretim KPSS sınavına girmek istiyorum. Fakat bu sınava girmek için üniversiteden mezun olmamış olmak gerekiyor. Okulumun 2. yılı yani mezun olacağım yıl haziran ayında bitecek. Sınavın ise tahmini olarak 2026 Eylül'de olması bekleniyor. Bu gidişatla mezun olacağım için ve sınava girmek için mezun olmamış olmak gerektiği için 1 dersimi bırakmak istiyorum. Sizce mantıklı bir karar mı? Her fikre ve öneriye açığım. Teşekkürler.

Ya bi tecrübem yok üniversiteyle ilgili ama ortaöğretim KPSS kolay bayağı. Benim ortaokuldan kalma eksiğim var. Ama sınavda 70 puan yaptım. Üzeründe durulursa sağlam bir puan yapılabilir gerçekten. Arkadaşlarımdan da 90'a yakın yapan oldu. Öyle kasmadılar. Denemek için MSÜ'ye falan giriyorlar ya. Öyle düşün.

1 milyon 864 bin 867 kişi girdi sınava, eskiden evet avantajlıydı şu an herkes biliyor giren sayısı da çok.

Ortaöğretim KPSS çok kolay. O şekilde atanıp sonra üniversiteyi bitirip yükselebilirsiniz.

Peki sizce tam olarak nasıl bir yol izlemem gerek? Herhangi bir durumda 1 yılım çöpe gitmiş olur mu? Bırakacağım dersi bahar dönemi dersi olarak bırakmam daha mı mantıklı olur? Hepsine tek tek cevap verebilirseniz teşekkür ederim.

1 milyon 864 bin 867 kişi girdi sınava, eskiden evet avantajlıydı şu an herkes biliyor giren sayısı da çok.

Bu kadar kişi içerisinden herkes düzgün net yapmıyor neticede. Önümde 1 yılım var çalışıp rakiplerimden öne geçeceğimi düşünüyorum tavsiyeniz varsa verebilirsiniz her öneriye açığım.

90'a yakın yapan arkadaşlarınız şu an ne yapıyor?

Tam olarak yolunuzu kendiniz belirlemelisiniz. 1 yılı çöpe atıp atmayacağınız da çıkan ilanlara bağlı. Atanmak için de mezun olmamanız gerekecek o yüzden sizin mezuniyet kafadan 2 yıl uzar eğer iyi puan yaparsanız o da.

Bitirip ön lisans girmek de mantıklı olabilir sonuçta üniversitelere falan alım olabiliyor. Tek ÖSYM'nin mülakatsız ataması oluyor genelde, onun harici mülakatlı olduğu için ve takibi zor olduğu için sorun olabiliyor.

Okuyoruz daha lise sonuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…