Ortaokulda saç yüzünden tehdit edildim

Makaleler
2
Daha fazla  
Saçım önceden omzuma yakındı ve toplayarak, günde bir duş alarak okula gidiyordum. İlk 1-2 ay hocalar ile uğraştım, daha sonra kestirmediğimi görünce bıraktılar. 1. dönemin sonunda, 15 tatil başlangıcında biraz daha kısa olacak şekilde kestirdim. Dağınık model kullanmak istedim ve bu şekilde kestirdim (özenti değilim, önceden saçım böyleydi, 8. sınıfa gidiyorum ve 5-6 Full böyleydi). O zaman hoca korkumdan kestiriyordum, bu sene kuralları okuyup saçım böyle gittim zaten okula. Hiçbir şey yoktu. Şimdi de yok fakat geri kafalı (mağara adamı) İngilizce hocam tarafından 2 arkadaşımla beraber tehdit edildim. Şu şekilde oldu:

Boyum çok hızlı uzadığı için zayıfım, montsuz durunca dalga geçiliyor ve gerçekten kötü hissediyorum. Ben de bu yüzden ders-teneffüs fark etmeden mont ile oturuyorum. Sıramın yanındaki cam ardına kadar açıktı, hoca bizi mont ile gördü ve kapatılmasını istedi, "Burak (sıra arkadaşım) camı kapat istersen yanındakiler üşüyor sanırım paltoyla oturuyor." dedi. Bunu söyledikten sonra arkadaşım "üşümüyoruz onlar hep öyle." dedi, ben de "çıkartınca kötü hissediyorum, çıplak gibi." dedim. Kadın da "peki saçın yüzünden yolunmuş tavuk gibi hissediyor musun?" dedi. Ben de saygılı bir şekilde "hayır" dedim, hiç gülmeden saygılı bir şekilde duruyordum. Birden öğüt vermeye, kendi iğrenç algısını bize aşılamaya çalıştı. En sonunda da "pazartesiye kadar süre, kestirmezseniz müdürün odasında görüşürüz, yapacağımı onun önünde de yaparım." dedi. Açıkça söylemek gerekirse kestirmeyeceğim, kurallara baktım suç değil. Ben istemeden dokunursa taciz.

Kendisi zamanında bizi dövmüş, "şerefsiz" demiş, kadınlığı yüceltip erkekleri aşağılamış birisi. Lütfen 🤣 atmadan düzgünce yanıtlayın. Bir yaptırım uygulanabilir mi? Saçım boyalı değil.

Bu arada diğer 2 hoca saçımı neden kestirmeye karar verdiğimi, önceden daha güzel olduğunu vs. söyledi. Sorun çıkarmadı.

Son düzenleme:
Saçım önceden omzuma yakındı ve toplayarak, günde bir duş alarak okula gidiyordum. İlk 1-2 ay hocalar ile uğraştım, daha sonra kestirmediğimi görünce bıraktılar. 1. dönemin sonunda, 15 tatil başlangıcında biraz daha kısa olacak şekilde kestirdim. Dağınık model kullanmak istedim ve bu şekilde kestirdim (özenti değilim, önceden saçım böyleydi, 8. sınıfa gidiyorum ve 5-6 Full böyleydi). O zaman hoca korkumdan kestiriyordum, bu sene kuralları okuyup saçım böyle gittim zaten okula. Hiçbir şey yoktu. Şimdi de yok fakat geri kafalı (mağara adamı) İngilizce hocam tarafından 2 arkadaşımla beraber tehdit edildim. Şu şekilde oldu:

Boyum çok hızlı uzadığı için zayıfım, montsuz durunca dalga geçiliyor ve gerçekten kötü hissediyorum. Ben de bu yüzden ders-temefüs fark etmeden mont ile oturuyorum. Sıramın yanındaki cam ardına kadar açıktı, hoca bizi mont ile gördü ve kapatılmasını istedi, "Burak (sıra arkadaşım) camı kapat istersen yanındakiler üşüyor sanırım paltoyla oturuyor." dedi. Bunu söyledikten sonra arkadaşım "üşümüyoruz onlar hep öyle." dedi, ben de "çıkartınca kötü hissediyorum, çıplak gibi." dedim. Kadın da "peki saçın yüzünden yolunmuş tavuk gibi hissediyor musun?" dedi. Ben de saygılı bir şekilde "hayır" dedim, hiç gülmeden saygılı bir şekilde duruyordum. Birden öğüt vermeye, kendi iğrenç algısını bize aşılamaya çalıştı. En sonunda da "pazartesiye kadar süre, kestirmezseniz müdürün odasında görüşürüz, yapacağımı onun önünde de yaparım." dedi. Açıkça söylemek gerekirse kestirmeyeceğim, kurallara baktım suç değil. Ben istemeden dokunursa taciz.

Kendisi zamanında bizi dövmüş, "şerefsiz" demiş, kadınlığı yüceltip erkekleri aşağılamış birisi. Lütfen 🤣 atmadan düzgünce yanıtlayın. Bir yaptırım uygulanabilir mi? Saçım boyalı değil.

Bu arada diğer 2 hoca saçımı neden kestirmeye karar verdiğimi, önceden daha güzel olduğunu vs. söyledi. Sorun çıkarmadı.
Size yaptığı şeyi şikayet edin ailenize. Müdür ile konuşurlar belki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı