Ortaokulda sınıfta kalınır mı?

quiKK

Picopat
Makaleler
2
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Arkadaşlar selam. 7. sınıfa gidiyorum ve devamsızlığım 90 gün olmuş durumda. Okulda kimse ile kavga etmiyorum, hocalarla aram iyi. Okula gitmeme sebebim sınıftaki kişiler çok çocuksu davranıyorlar kısaca başım çok ağrıyor, kronik bademcik hastalığım var, rehber hocası bunu biliyor. Hiçbir sınava girmedim. Rehber'le 1 kere konuştuk ve bir daha arayıp sormadı. Sınıfta kalır mıyım?

Özürlü devamsızlık mı bu 90 gün? Özürsüzse biraz fazla sanki. Hastalığın varsa ve biliniyorsa sorun olacağını sanmıyorum ama git sor, umarım geç kalmamışsındır. Başın niye ağrıyor veya bademcik hastalığı okulda ders işlemene engel mi?

Bizim okulda olsan bırakırdık. Çok sorumsuzca davranışlar. Okula gitmemişsin bari sınavlara girseydin.

Benim arkadaş kalmıştı. Bizimle beraber 7. sınıfı tekrar okudu. Ama 5-6 yıl önceydi. Değişmiş olabilir.

Ortaokulda sınıfta kalacağınızı düşünmüyorum okulda hemen seni mezun edip göndermek isterler genelde, devamsızlıktan kalan öğrenci görmedim fazla. Ayrıca öğretmenler bildiği için hiçbir sorun olmaz.

Okul yönetiminle konuşmanız daha sağlıklı olur bana göre kesin birşey söylememiz pek doğru değil, çünkü dediğinize göre hem 90 devamsızlığınız var hemde sınavlara girmemişsiniz. Benim sınıfımda birisi kalmıştı lakin 6-7 yıl geçti belki şimdiki sistem değişmiştir.

Çok uyuyorum, başım çok çok çok ağrıyor. Uyumaktan neredeyse hoca 8-9 kere eve gönderdi beni.

Rehber hocası beni sadece 1 kere aradı başka bir gün aramadı.

Bizim okulda olsan bırakırdık. Çok sorumsuzca davranışlar. Okula gitmemişsin bari sınavlara girseydin.
Derslerden anlamıyorum zaten, sınava girsem ne olurdu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…