Birkac ayinda zekat vermek degil zaten. 40/1 ini vermek zorundasin. Fakir olani var zengin olani var ve bu sadece zorunlu olan birde sunnet olarakta sadaka verebilirsin.Fakirleri anlamak aç kalmak değildir. Fakirleri anlamak onlara her daim her yerde destek olmaktır. Senenin sadece bir kaç ayında zekat vermek değildir. Oruç tutan müslümanım diyen o kadar insanın da normalde hep kul hakkı yemesi buna bir örnek.
İnternetteki her bilgiye inanmayı doğru bulmuyorum.Neyiz biz alim mi? Buradaki insanlar da bilgileri internetten ediniyor, sen de ufak bir aramayla edinebilirsin. Kusura bakmayın ama ben artık böyle gereksiz konularda art niyet arıyorum.
Tabii ki dedikleriniz bundan önemli ve o konularda da dikkatli olmaya çalışıyorum.Din, insana zarar veren şeyleri yasaklar. Faydalı olan şeyleri değil. Mesela içki içme der. Içki, kısa vadede kafani kullanmanı engeller, uzun vadede vücuduna zarar acar. Sadece bir örnek.
Mantıken bunun da zarar vermemesi gerekiyor. Saatlerce susuz kalmak tabii ki çok iyi bir şey degil Ama sizi kanser de etmez, yataklık da etmez. Abartmaya da gerek yok.
Bundan daha büyük sorunlarımiz var. GDO'lu yiyeceklerden, pasif icicilikten, içinde ne olduğunu bilmedin yiyeceklerden, ac ve susuz kalmaya göre daha çok korkun bence.
Babam günde 1 2 paket sigara içen adam. 3 kat merdiven çıkınca tıkanıyor. Oruç tutmaktan nefes darlığı, tükenme yasayan görmedim ama nedense.
Ne kadar farketmez sadece öğrenmek istedim. Hangi sebeplerle ne zararı var? (öğrenmek için soruyorum)Sigara nerden çıktı anlayamadım, konu sadece orucun zararlı ve faydalı yönleriyle ilgili. Sigara ile karşılaştırma yapılarak mı acaba iyi gösterilmeye çalışılıyor?
Yok orucun zarar vermemesi gerekiyormuş, abartmaya gerek yokmuş.
Oruç sizi öldürmez. Ama zararlarını göz ardı edip de saçmalamaya lüzum yok. Oruç vücuda “zararlıdır”. Bu kadar.
Ne kadar farketmez sadece öğrenmek istedim. Hangi sebeplerle ne zararı var? (öğrenmek için soruyorum)
“I do agree with the study that Haidut posted, that the benefit from fasting is because of a reduction in endotoxins. Less endotoxins, less inflammation and better insulin sensitivity.
But how long before the negatives start creeping in and outweight the positives.
“
“Keto diet also lowers thyroid function and increases cortisol.
Testosterone increases androgen receptors. So having more T might make you more sensitive to your T. Fasting lowers T so might also reduce androgen receptors.
PUFAs interferes is thyroid function and glucose is needed to convert T4 to T3. Glucose is also needed to create NADPH that is used for DHT synthesis. Glucose also boosts dopamine. So fasting will have a negative impact on all that.
“
Buradaki insanlar hiç yanlış yapmıyor mu? Sonuçta herkes hata yapabilir. Bence buradaki her bilgiye de öyle atlama☹her bilgiye inanmayı doğru bulmuyorum
Her yerde öyle atlanmaz bence. Direk cevaplar benim için yetmiyor.Buradaki insanlar hiç yanlış yapmıyor mu? Sonuçta herkes hata yapabilir. Bence buradaki her bilgiye de öyle atlama☹