OS kodlamaya nereden başlanmalı?

Her şeyiyle öğrenmek istiyorsan MikeOS adlı işletim sistemine bak. En fazla 1-2 hafta içerisinde 4.7b1 sürümü çıkacak, onu modifiye edebilirsin. Assembly zordur ama baştan söyleyeyim.

Aslında unutmaya gerek yok. ReactOS adında açık kaynaklı Windows tabanlı bir işletim sistemi. Onu çatallayabilir.

Hocam bu nasıl oluyor, NT kapalı kaynak değil miydi?

ReactOs Windows değil, Windows alternatifi ve Windows programları ReactOs'ta çalışabilmesi için düzenlenmesi gerekiyor. Her sürüm ve her program çalışmıyor. (Çoğu program çalışmıyor) ReactOs kendisi de düzgün çalışmıyor. Çok yavaş ilerleyen bir proje.

Kodlamak ayrı, modlamak ayrı şeyler. Modlamayı, kodlama yapmadan da yapabilirsin. Konuda bahsettiklerinin bir kısmını NTLite gibi programlar ile Windows için yapabilirsin. GNU/Linux tarafı bu konularda daha özgür. İstersen kendi dağıtımını bile yapabilirsin.

Böyle bir soru sorduğuna göre üzgünüm ama yazılım hakkında bilgin ekrana hello world yazdırmaktan fazlası değil.
Öncelikle C#'la Python'la OS kodlayamazsın. Ayrıca OS kodlamak oturup bir kişinin yapabileceği bir şey de değil. OS kodlamak direkt makinede işlemci ve RAM üzerinde çalışmaktır, ne kadar düşük seviyeli bir dil kullanırsan o kadar verimli olursun çoğu durumda C bile kurtarmaz Assembly kullanman gerek. Böyle bir sistemin mimarisi ve veri yapılarını kurmak bile üst düzey mühendislik gerektirir.
Son olarak bir OS'yi modlamak için tüm yapılarına hakim olacak kadar bilgili olman gerekir ki kapalı kaynak kodlu sistemler için zaten mümkün değil bu.

Yapabilirsiniz ancak her dosya için tersine mühendislik yapmalısın bu da zor o yğzden Linux işletim sistemleri daha kolay modlanıyor. Ama secim senin uzun uğraşlar sonucu yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…