OS X 10.10.3 ve Windows 8.1 Bir arada kullanma

Makaleler
1
Yer
Antalya/Alanya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım bozuldu -çok kötü bir durum- ve Windows 8.1 kuracağım. Bununla beraber, Apple'ın OS X 10.10.3 işletim sistemini kursam ne olur ? Nasıl kurabilirim ? Kursam bana ne yarar sağlar ? Oyun için Windows kullanıp, x iş için OS X kullansam nasıl olur ? OS X bana hangi konularda yarar sağlar. PC açılırken işletim sistemimi seçip kullanabilecek miyim ? GTX 850M ile OS X kullanılabilecek mi ? 2 işletim sistemi kurmak performans kaybına yol açar mı ? Ayrıca video montaj, photoshop gibi işler yapıyorum. İlk önce hangisini kurmam gerekir ? Sistemimin özellikleri imzamda saklı.:)

Son düzenleme:
Öncelikle GTX 850M Optimus'tan dolayı Hackintosh'ta çalışmıyor. Bunun yerine Intel GPU'yu kullanıyorsunuz. Dual Boot konusunda ise rehbere bakın:

Dual Boot UEFI Windows 8.1 ve Mac OS X Mavericks 10.9.2 Kurulum Rehberi » Technopat

Mac'i kullanamyacak olsanız bile kurun. Fazladan tecrübenin zararı olmaz.

Aynı düşüncedeyim. Ama Mac kullanmanın bana bir yararı dokunur mu ? Saçma bir soru olabilir ama, Wifi ile internete bağlanabilir miyim ? 500 GB harddiskim var. 200 GB'sini ona ayırsam, video montaj ve photoshop konularında Windows'tan başarılı olur mu ? Yani bana ne yararı dokunur mıı kursam ? Tecrübe haricinde. Ayrıca İntel GPU'nun bana bir eksisi olur mu ? Mac'te zaten oyun oynamam. Yani Mac'ı neden kullanmalıyım demem daha doğru olur.

İlk önce hangisini kurmalıyım ?

Son düzenleme:
Bütçem 1700 civarı ama tavsiye edeceğiniz telefonun fiyatı 2000'e ulaşmasa güzel olur yani 1700'ü biraz aşabilirim ayrıca ben yeni bir konu mu açayım şimdi 1700 tl'ye telefon önerileri falan diye yoksa direk buraya yazar mısınız? @Ercüment Solmaz

Wi-Fi modülünü öğrenmeden garanti veremem. Her yonga Mac'te çalışmıyor. Mac'in yararı konusu ise tamamen sizin ne aradığınıza bağlı. Burada Hackintosh pazarlaması yapmıyoruz sonuçta ;) Apple'a sorun neden Mac diye, cevap vereceklerdir :)

Asus X550JK kullanıyorum. Vakit ayırıp bakarsanız memnun olurum. Şimdi rehber videolarını izliyorum da, şekli bile yeter.:) 150 GB ona ayıracağım. İnşallah sorunsuz bir şekilde kurarım ve Windows 8.1 ile dual boot yaparım. Wifi konusunda sıkıntı yaşamazsam tadından yenmez.:)

X550JK'da cihaz modeline göre birçok ağ kartı bulunuyor. Donanım kimliği verin bakalım:

Donanım Kimliği ile sürücüleri bulun

Öncelikle benimle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.:) Şu an bilgisayarım yanımda değil. Tost makinesinden bağlanıyorum desem yerindedir.:) Muhtemelen bu sorunuza yarın cevap vereceğim. Umarım uyumludur. Yarın sorunuza cevap verip, Mac kurmak istiyorum.:) Bu arada Mikail abi, dual boot yaparsam performansda bir düşüş yaşar mıyım ?

@MF Bilgisayarım geldi ama şimdi hatırladım ki bilgisayarım bozuktu.:( Bu yüzden donanım kimliğini veremeyeceğim. Zaten bozuk olduğu bahanesiyle dual boot yapacağım.:p Ama bilgisayarım tam olarak şu:
Asus X550JK-XO012D Notebook en ucuz asus dizüstü bilgisayar modelleri pcdepo.com da aynı gün kargo kredi kartına taksit imkanı notebook modelleri - Laptop, laptop fiyatları, notebook, dizüstü...

Ama ayrıca elimde bir Wifi adaptörü var. Yani kablosuz bağlantı özelliği bulunmayan bir bilgisayara o adaptörü takıp, Wifi ile internete bağlanabiliyorum. O işimi görür mü ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı