Os x 10.9.5 ve Windows 8.1 dual boot sorunu

Makaleler
17
Yer
İskenderun / Hatay
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;

Msi GE60 0nd laptoba cift ssd ile dual boot yapmak istedim, fakat hiç bir şekilde dual boot yapamadım. Önce os x kurup sonra windows kurarak olmadı, tam tersini yaptım yine olmadı. Bios da hangi ssd için boot önceliği versem o boot oluyor ama diğeri boot olmuyor.

Kurulumu normal yaptım yani UEFİ değil. Windows'u boot edıp easybcd ile denedim yine sonuç vermedi. Os x için bootloader olarak chimera kullandım, hd4000 vs en kolay chimera'da tanıdıgı için.

Os x kurulu olduğu ssdye boot önceliği verip diğer ssdye windows kurmak istediğimde windows kurulmuyor. Kurulum ekranına geçiyor, kurulacak bölümü seçip ileri dediğimde bölümlenemedi windows kurulamıyor vs gibi bir hata alıyorum. Chimera boot ekranında windows seçip boot etmek istediğimde windows yine boot olmuyor.

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Recep bey merhaba
vıdeoya uygun sekılde ılerledım clover kurdum efı dosyalarını değıstırdım, fakat clover configurator da yenı surum 4.4 veya 4.1 hıc bırı yapılan ayarları kaydetmıyor. İşin garibi ayarlar olmadı fakat bootloader de calısmıyor, yenıden baslattıgımda usb olmadan boot olmuyor. Sizin videodaki bootloader sürümünüde kullandım yeni sürüm de kullandım değişen bir şey olmadı. Ayarlar kayıt edilemediği için mi bootloader işe yaramıyor acaba?

rica etsem clover confıgurator 3.19 varsa lınk verebilirmisiniz? birde o şekilde deneyeceğim

bu arada clover configurator yenı versıyonlarla kaydederken config.list değil config project olarak kaydediyor, buda açılışa ayarlara etki etmiyor..

Recep Bey Bal gibi adamsın aynı Soyadın daki gibi :)

kurulumu tamamladım Os x 10.9.5 ve windows 8.1.1 olarak dual boot. bazı şeyleri videodakinden farklı yapmak zorunda kaldım, daha doğrusu program sürümlerinin farklı olmasından kaynaklanan farklılıklar. Clover confıgurator 4.1 kullanarak yaptım kayıt seklının farklı olması nullpowercpumanagement extra dan multibesat den kurdum wifi ethernet ekran kartı hersey stabile sadece hdmi dan grunt ve see alma ıcın kext bakacagım baska bır sorun yom :)

Ayrıca işlemcisi i73630qm plan arkadaşlar hd4000 için fake id 0x01660004 kullanabilirler,
Herşey için çok teşekkürler Recep bey, Ali bey ve TECHNOPAT ailesi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı