OS X Via VT 1802P Ses Kartını Nasıl Tanıtabilirim

siteuye

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Merhabalar;
Monster Abra A7 v5.1 model laptopuma Mavericks Mac OS'u sorunsuz bir şekilde kurabildim sonunda. Driverları tanıtmak için Hackintosh Vietnam Tool programını kullandım. İntel Wifi Kartını ve Via VT 1802P ses kartını tanımadı. Diğer aygıtları sorunsuz tanıdı. Forumdaki araştırmalarıma göre İntel Wifi kartı zaten uyumsuzmuş. O yüzden wifi kartını bırakıp ses kartını tanıtmaya çalışıyorum. Ses kartını tanıtmak için voodoohda 2.8.5 sürümünü indirdim ve kurdum. Ama bilgisayar kernel panic hatası verdi. Şu anda sistemi yeniden kuruyorum. Ve ses kartını nasıl tanıtabileceğim konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Keytext mi girmem gerekiyor yada voodoohda'nın başka bir versiyonunu mu kurmalıyım? Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar Lahana1;
Yardımın için teşekkür ederim. Şimdi verdiğin versiyonu indirip kurdum ve malesef o da kernel panic hatası verdi. Güvenli modda da açmıyor. Hackintoshu yeniden kurmam gerekecek galiba. Elime üşenmem kurarım tekrar sorun değil ama şu ses kartını nasıl tanıtabilirim onu becermedim bir türlü. Bu konuda başka bir önerisi olan var mı arkadaşlar? Via VT 1802p ses kartını nasıl tanıtabilirim acaba?

Arkadaşlar Merhabalar;
Konuyu hortlatmak yada mesaj kirliliği yaratmak istemiyorum. Ama konu ve sorun güncel. Via VT 1802p ses kartını nasıl tanıtabileceğim konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım ve öneri rica ediyorum.

Bende via VT var kurulumdan sonra kexts Kexts bu adrese girip lynx point-lp hd içeren bi kext aradım. Yükledim. Ses ayarlarından da çıkışı speaker yaptım. İşe yaradı ses geldi ancak çok kaliteli değil. Denemeye devam edeceğim daha kaliteli sesi yakalamak için. Şimdilik iş görsün diye söyleyeyim dedim. VoodooHDA 2.8.4 te var. AppleHDA istersen verdiğim siteden içindeki uyumlu donanımlara bakarak seçebilirsin kextleri.
Bu arada bende de yaklaşık aynı donanımlar var monster ile, clover kullanıyorsanız Kernel PM'yi işaretleyin bende sorunsuz boot ediyor öyle yaptıktan sonra.
Bol Şans.

Merhabalar Gokay K;
Öncelikle yardımın için teşekkürler. Verdiğin site de arama yaptım. Malesef Via ses kartı için arattırmalarımda ses kartı olarak Leopard versiyonunda kexts buldu. Onlarda farkı VT 82 serisi ses kartları için. Onları denemeye cesaret edemiyorum çünkü sistemi çökertmekten çekiniyorum. Önceki ses kartı tanıtma işleminde hata verince Pernel PM'i seçsem de açmıyordu zaten. O yüzden sıfırdan kurulum yaptım. Ekran kartı, Ethernet, Webcam, Batarya, Touchpad vesaire tamam. Sadece Wifi ve ses kartı kaldı. Wifi desteği yokmuş zaten. Ama ses kartı konusu muallakta kaldı. Önerilerin için çok teşekkür ederim. Ama malesef o sitede de VT 1802p model ses kartı bulamadım. Senin kalitesiz olarak ses aldım dediğin sistem Monster sistem mi? Ve VoodooHDA 2.8.4 kurduğunda çalıştı mı? Çünkü ben kurduğumda sistem açılmamıştı. Bu konuda bilgi verebilirsen sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Windows kuruluysa bilgisayarınıza aida64 ile bakın içindeki ses sürücülerini bende VIA nın bir modeli yanında Intel Lynx vardı. Şansımı deneyerek VoodooHDA 2.8.4 kurdum çalıştı. 10.10.1 e yükselttikten sonra ses tekrar gitti. Aynı kexti kext utility ile tekrar yükledim ses şu an çalışıyor.
Deneyimim yok ama backup alırsanız, singel user modu ile sorun yaratan kexti taşıyabiliyormuşsunuz bilgisayarın açılmaması durumunda. Bi bakarsanız her denemenizde tekrar kurulum yapmamanıza yardım edebilir.

Merhabalar Gokay K;
Aida ile baktığımda da sadece VIA'nın ses kartını görüyor. İntel Lynx yok yani. Sanırım senin Monster ile benim Monster'in modelleri farklı. Ana kartları değişik olması da büyük ihtimal. Şu an sessiz olarak kullanıyorum. İnşallah ileri de bir çözümünü bulurum. Teşekkür ederim yardım ve ilgin için. Çok sağ ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…