Çözüldü OS X Yanına Windows

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
10
Yer
İstanbul Avrupa
Daha fazla  
Meslek
Frontend Developer
Merhabalar, herkese iyi çalışmalar.
Normalde herkes Windows'un yanına OS X kurmak ister ancak benimki ters oldu.
Şurada belirttiğim gibi kurulumu yaptım sadece ekran kartında sıkıntı yaşamaktayım, çözüm bulana kadar os x'i silmek istemiyorum ancak tabikide ekran kartı aktif olmadığı için sistem pek işimi görmüyor, kurulum yaparken fat-32 olarak ayırmış olduğum 250GB lık bir bölümüm bulunmakta ben buraya bootloader'ı bozmadan nasıl Windows kuralabilirim ve nasıl dualboot yapabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sana tavsiyem şu;
hard diskini osx kurulumu sırasında tamamını sil. Bölüntüle kısmına gelip 3 bölüme ayır. Bu esnada seçeneklerden GUID bölüntü tablosunu seç. Bölümlerin dosya sistemlerini de hfs+, FAT ve exFAT olarak seç. hfs+ zaten os x için kullanılır, FAT sisteme windows kurarsın. exFAT ise hem windows hem de os x de kullanılabildiği için ortak alan oluşturmuş olursun.
Hard diskini GUID olarak biçimlendirmen tek seferde sanal bir mbr oluşturup windows'a diskini mrb'ymiş gibi gösterip sorunsuz windows kurmanı sağlar. Önyükleme olaylarında da problem yaşatmaz bu. Ancak daha sonra os x'ten vazgeçip tekrar windows kurmayı düşünürsen windows gpt(guid partition type)'yi farkedip kuruluma izin vermeyebilir. Ama bu yöntemi windows 7'de denedim 8 ve 8.1 için birşey söyleyemem.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı