Osmanlı dağılma dönemi çalışmak çıldırttı

oblomovv

Hectopat
Makaleler
1
Yav hepsinin ismi birbirine benziyor, ıslahatları olsun açtıkları kurumların adı olsun yaptıkları şeyler olsun hepsi birbirine benziyor. Bu döneme kadar ne güzel gidiyordum da bu dönem harbiden çıldırttı. Açık ara en gıcık kaptığım yer şu an. 2.Mahmuttan sonrakiler de şarteller attı. Sırası ile Abdülmecid Abdülaziz Abdülhamid. Kırım savaşını hangisi yaptı 93 harbini hangisini yaptı geçtim bu savaşlardan sonra imzalanan antlaşmalar birbirine benziyor, bu savaşların hepsinde görüşülen konferanslarda aldıkları ıslahat ve meşrutiyet kararları var farklı farklı. Fermanların özellikleri desen aynı gibi. En nefret ettiğim dönem vallahi midem bulandı.

Hocam ders olarak değilde genel kültür olarak öğrenirseniz daha iyi olmaz mı? Tarih eğlencelidir öğrenmesi sıkıcı değil bence.

Dinle sonra aklında kalanları yaz. Sonra sayfalarca sürekli yaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ders olarak değil de genel kültür olarak öğrenirseniz daha iyi olmaz mı? Tarih eğlencelidir öğrenmesi sıkıcı değil bence.

Sınav için genel kültür olarak öğrenmek yeterli olmuyor işte hocam. Sınav için çalışıyorum normalde tarihi olaylar zevkli geliyor zaten bana ama sınav için bazı gereksiz detayları bile ezberlemek gerekiyor maalesef.

Ben hiç hayatımda tarih sınavı için çalışmadım. Hep genel kültür olarak öğrendiklerimden biliyorum.

Soru çözerek ve soru çözüm videoları izleyerek daha iyi oturur bence, soruyu çözerken kısaca anlattıkları zaman iyi oluyor. Oturup çalışmak elbet sıkar.

Dinle sonra aklında kalanları yaz. Sonra sayfalarca sürekli yaz.

Dinlemek zaman kaybı. Hikaye modeli ile anlatacağım diye en basitinden Çırağan Baskınını bile dakikalarca anlatmışlardır. Evet akılda kalıyor olabilir ama dağılma dönemi için 6-7 tane video izleyemem.

Hocam hangi sınıftasınız ve bölümünüz ne? Merak ettim.

Beyin haritası yöntemiyle çalış. Daha akılda kalıcı olur.

Hocam hangi sınıftasınız ve bölümünüz ne? Merak ettim.

KPSS için.

Osmanlı'nın gerileme ve dağılma dönemlerinden acayip iyi film dizi vs. çıkar. Asıl olaylar burada bu arada Fatih'te Kanuni'de falan değil. Yükselme, kurulma dönemi falan hiçbir şey yok buralarda. Gerilemeden sonra devlet resmen Aşk-ı Memnu entrikasına dönüyor. Kim kiminle ne yapıyor belli değil. Kafam şişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…