Osmanlı, Göktürk, Selçuklu atamız değil mi?

Bayezid66

Centipat
Daha fazla  
Bu aralar internette herkes tarih profesörü olmuş. Bu profesörlerimize göre de Osmanlı padişahlarına ata diyemezmişiz kellemize o zamanda yaşasak uçururlarmış. Bana çok komik geldi biz başarılı Türklere vatan sevgisi olan Türklere ata deriz o padişahlar onunla grurlanmaz mı? Bu mantık çerçevesinde Atatürk hariç diğer hiçbir Türk lidere ata diyemeyiz yani sonuç bu oluyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu aralar internette herkes tarih profesörü olmuş. Bu profesörlerimize göre de Osmanlı padişahlarına ata diyemezmişiz kellemize o zamanda yaşasak uçururlarmış. Bana çok komik geldi biz başarılı türklere vatan sevgisi olan türklere ata deriz o padişahlar onunla grurlanmaz mı? Bu mantık çerçevesinde Atatürk hariç diğer hiçbir Türk lidere ata diyemeyiz yani sonuç bu oluyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bunları kim uyduyor çok ilginç zaten günümüzde bir savaşı araştırıp anlatan kişi profesör tarihçi oluyor. Osmanlı 600 yıl hüküm sürmüş bir devlet Türkiye cumhuriyetide üstüne kurulan bir devlet Osmanlı da atamız, Mustafa Kemal Atatürk de atamız...

Son düzenleme:
Bu aralar internette herkes tarih profesörü olmuş. Bu profesörlerimize göre de Osmanlı padişahlarına ata diyemezmişiz kellemize o zamanda yaşasak uçururlarmış. Bana çok komik geldi biz başarılı türklere vatan sevgisi olan türklere ata deriz o padişahlar onunla grurlanmaz mı? Bu mantık çerçevesinde Atatürk hariç diğer hiçbir Türk lidere ata diyemeyiz yani sonuç bu oluyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hocam Atatürk de bizim Fatih de bizim Alparslan da bizim Bilge Kağan da bizim Metehan da bizim hepsi bizim atamız bizim tarihimiz bizim milletimiz ayrışamaya yer aradığı için tarihimizden guru duymak yerine birbirine saldırıyor bana da komik geliyor bu durum.

Hocam Atatürk de bizim Fatih de bizim Alparslan da bizim Bilge Kağan da bizim Metehan da bizim hepsi bizim atamız bizim tarihimiz bizim milletimiz ayrışamaya yer aradığı için tarihimizden guru duymak yerine birbirine saldırıyor bana da komik geliyor bu durum.
Ben zaten Atatürk bizim değil demedim. İşte bazı aptallara göre Osmanlıya atamız diyemezmişiz

Osmanlı torunuyum diyenlere diyorlar büyük ihtimalle onu gerçek torunlarına ve kendine Osmanlı torunuyum diyenlere bakınca haksız da sayılmazlar. Zaten herhangi bir köylünün Osmanlı ile bir kan bağı yok sadece yöneticileri o sülaleden, bunun yanında başka politik sebepler de olabilir o yüzden herkesin ata sayılması bana garip geliyor.

Osmanlı torunuyum diyenlere diyorlar büyük ihtimalle onu gerçek torunlarına ve kendine Osmanlı torunuyum diyenlere bakınca haksız da sayılmazlar. Zaten herhangi bir köylünün Osmanlı ile bir kan bağı yok sadece yöneticileri o sülaleden, bunun yanında başka politik sebepler de olabilir o yüzden herkesin ata sayılması bana garip geliyor.
Osmanlı Torunuyum demek farklı bir olay. Sen Almanyaya bugün gitsen şunu derler "Ressam çok zalim biriydi ama yinede atamızdır saygı duyarız" bizim millet o kadar başarısına rağmen her türden milletin kültürünü dinini özgürce yaşamasına izin vermesine rağmen Fatihi kendine düşman bilir ben buna sinir oluyorum

Osmanlı torunuyum demek farklı bir olay. Sen Almanya'ya bugün gitsen şunu derler "ressam çok zalim biriydi ama yine de atamızdır saygı duyarız" bizim millet o kadar başarısına rağmen her türden milletin kültürünü dinini özgürce yaşamasına izin vermesine rağmen Fatih'i kendine düşman bilir ben buna sinir oluyorum.

Fatih'i sevmeyen pek görmedim ama Almanya'da Hitler'e sadece nazilerin atamızdır diyeceğini düşünüyorum.

Bu aralar internette herkes tarih profesörü olmuş. Bu profesörlerimize göre de Osmanlı padişahlarına ata diyemezmişiz kellemize o zamanda yaşasak uçururlarmış. Bana çok komik geldi biz başarılı Türklere vatan sevgisi olan Türklere ata deriz o padişahlar onunla grurlanmaz mı? Bu mantık çerçevesinde Atatürk hariç diğer hiçbir Türk lidere ata diyemeyiz yani sonuç bu oluyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Şimdi olay şöyle; benim anladığım kadarıyla "Ata diyemezmişiz" derken, genelde padişahların eşleri yabancı uyruklu. Bundan dolayı demiş olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2:30'dan itibaren izliyebilirsiniz.

Kelle olayına gelirsek; bildiğim kadarıyla Türkmenlerin çoğu Alevi, hatta Şahkulu isyanını Kızılbaş ayaklanması diye biliyorum. Hatta bazıları bildiğim kadarıyla Şah İsmail’in tarafına geçiyor. Osmanlı ise Sünni bir devletti. Padişahlar ve halkın çoğu Türk olmasına rağmen, Osmanlı bir imparatorluk olduğu için çok ulusluydu. Bu ulusları bir arada tutmak için de mecburen Müslümanlık ön plana çıkarılmış bana göre. Ayrıca, bildiğim kadarıyla Rumeli’ye göre Anadolu’ya çok da önem verilmemiş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Yahudi, Arap, Laz, Kürt gibi yetmiş türlü milletler topluluğuna Türkler 'Osmanlı milleti' adı vermişler ve bu milletin menfaatini korumak için sadece Türk kavmi hiç durmaksızın savaşarak canını ve malını telef etmiş. Diğerleri rahatça ticaret ve sanatla uğraşmışlardır. Kendilerine mahsus millî idealleri takip etmişler. Bu ideallerini fiiliyata çıkarmaya çalışmışlar: Ermeniler Ermeni için, Rumlar Rum için, Araplar Arap için çalışmışlar. Sadece Türkler 'Türk milleti', 'Türk halkı', 'Türk menfaati' demeye korkmuşlar. Bugün diğerlerinin çoğu millî ideallerine sarılmışlar. Geriye kalan Ermeniler, Araplar ve hatta Kürtler de diğerlerini takip ediyorlar. Sadece Türkler yetim kaldı."
Geleceği Anlamak İçin Yakın Tarih Dersleri, Erhan Afyoncu

"Osmanlı siyaseti farklı cinsten unsurlardan ve maddelerden meydana gelmişti. Bunlardan bir karışım yapmak mümkün olmadığı için Osmanlı siyaseti yerine yeni bir siyaset çıktı.
O siyaset, millî siyasettir. Türkçülük siyaseti idi. Bu siyaseti ilan edip yaygın hâle getirmekle beraber, fikrî, toplumsal, iktisadî hayatı ilerletmek gereklidir."
– Mustafa Kemal Atatürk, 20 Aralık 1930

"Yüzlerce yıl boyunca Türk İmparatorluğu, Türklerin azınlıkta olduğu karmaşık bir insan yığınıydı.
Daha başka sözde azınlıklarımız da vardı ve bunlar sıkıntılarımızın büyük kısmının kaynağı olmuşlardı; bu azınlıklar ve eski fetih düşüncesi.
Türkiye’nin gerilemesinin bir sebebi, bu ziyadesiyle zor hükümdarlık meselesi yüzünden kendisini tüketmiş olmasıydı."
– Mustafa Kemal Atatürk, 13 Temmuz 1923

Örnek vermem gerekirse:

Anadolu Selçuklu’nun son üç sultanı: II. Alaeddin Keykubad, III. Gıyaseddin Keyhüsrev, II. Mesud
Osmanlı’nın son üç padişahı: II. Abdülhamid, Mehmed Reşad, Vahdettin

Anadolu Selçuklu’da Farsça baskın dil olmaya başlamış, Osmanlı’da ise Arapça bana göre.

Not: Bana göre dememin sebebi yanlışlarımın olabilmesi, Osmanlı tarihi hakkında çok fikrim yok şuanlık bu saate bukadar, yazdığım beğenilirse yarın devamı gelebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı