Osmanlıca öğrenmek zor mu?

Lisan-i Osmaniyi kastediyorsanız tonla arapça ve farsça kelime bulunmakta bunlar için bolca okuma yapmanız ve lugattan bakmanız gerekiyor. Yazım dili arap harfleri kullanılmakta ancak arap harflerinin okunuşununun arapçayla alakası yok tamamen türkçe ve lisan-ı osmani. Nasıl latin harfleri kullansak da hala türkçe yazıyor olmamız gibi.

Soyu tükenmiş bir dil'i öğrenmek çok garip pek kolay değil.

Teşekkürler hepinize, maksimum 4 kredilik ders seçme imkanım varmış ve 3 tane birer farklı gruptan seçmem lazımmış (bilişim ile Osmanlıca aynı grupta) onlarıda İslam tarihi, türk düşünce tarihi, bilişim yazılım seçtim bilişim yazmasam Osmanlıca seçebilirdim ama Osmanlıca bir hobi ve tarih bölümünden iş bulmam kesin olmadığı için hobi seçmek yerine geleceğimi etkileyecek bir ders seçtim kod öğrenip birşeyler yapmak hayalim.

Osmanlıca bilmen Osmanlı tarihini öğretir sana başka bir şey öğretmez bana göre gereksiz bir şey Türk tarihi öğrenmek için osmanlıca bilmene gerek yok ama Osmanlı'ya özel ilgi varsa başka.
Arkadaşın var diye dedim zaten dostum.

Osmanlıca eğer Kur'an okumayı biliyorsan kolay, birkaç tane farklı harf var ve hareke olmadığından pratik gerektiriyor. 15 dk da öğrenebilirsin ama önemli olan geliştirmek için çok okumak gerekli.

Keyifli, Arap alfabesi biliyorsanız zâten neredeyse hiç zorlanmazsınız. Ama akıcı okumak için biraz o yazıya alışmak gerekiyor. Bir de birtakım eski yazıtların okunması zor oluyor, Rika gibi yazı biçimleri de var, onlara da bakarsanız zor bir kısmı yok Hocam. Başarılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…