Osu! Beatmap Tavsiyesi

Makaleler
1
Daha fazla  
Yakın zamanda Osu! oynamaya başladım. Gerek aim olsun gerek diğer özellikleri olsun gerçekten güzel. Valorant'ta aim gelişme için başlamıştım ve gerçekten faydasını görüyorum. Ama her oyunda olduğu gibi bu oyunda da annemizin karnından profesyonel çıkmadık. Türkçe parçalar veya kulağa hoş gelen parçalar istiyorum. Ama yapabildiğim maksimum yıldız sayısı 3. 3 yıldızdan fazla maplar olmasın demiyorum. Ama bazen şöyle oluyor bir beatmap indiriyoruz ve aynı şarkının 5 tane leveli bulunuyor onlar daha güzel oluyor. Önerilerinizi bekliyorum.

İndirdim deneyince geri dönüş yapacağım. Osu! aim geliştirmesede dolaylı yoldan geliştiriyor. Biz aim alırken adamların yerini görmüyor ve gördüğümüz anda kafasına kadar nişan alıp öldürmemiz gerek veya ondan önce onu öldürmek. Biz adamı gördüğümüzde ona aldığımız aim hızı çok önemli. Osu! tam olarak bunu geliştiriyor. Zaten faydasını bayağı gördüm.

Online oyunlara yeniysen tabii, faydası olur ancak ben 7 yıldız beatmap bile yapıyordum bırakmadan önce ona rağmen bir yararı yoktu.

Bilmiyorum çoğu videoda tavsiye ediliyor. Haberin olsun.
Biliyorum ancak o tavsiye edenlerin kaçı bir oyunda yüksek ranka sahip? Bir oyunda ustalaşman için o oyunda çalışman gerekir başka bir oyunda değil. Bunu ben söylediğim gibi Rainbow Six Siege'de G2 takımında e-sporcu olan Pengu'da söylüyor.

Zaten bu oyunda çalışmamızın nedeni beynimizin el ile olan kordinasyonunu geliştirmek. Başka bir nedeni yok yani ana amacımız aim geliştirmek değil. Tepki süresini minimuma çekmek.
Dostum buraya ekleme yapayım gerçekten güzel bir map ama şarkısı bana o kadar hitap etmiyor maalesef biraz daha hızlı şarkıları tercih ederim.

Son düzenleme:
Kendimi ifşalamış oluyorum ama hesabım bu. En çok oynanan maplerin çoğunu tavsiye ederim. Hatta 40 pp olanlara kadar falan hepsine şans ver bence. Oturup incelemedim ama çok boş şeylerden çok pp kasmamışımdır herhalde.
Bir de oynama geçmişi var. Orada da 15 üzerindekileri tavsiye ederim.

Bir de tam ne deniyordu hatırlamıyorum ama pp kasamadığın diyeyim, öyle birkaç map var. Arkadaşım yaptı, onaylamadılar. Ben onun profilini de paylaşayım. Hem onun oynadıklarına da bakabilirsin hem de onun yaptığı mapleri profilinde görebilirsin. Alttaki onun profili.

Pp diye bahsettikleriniz ne bilmiyorum malum yeniyim. Profilinize girdiğim zaman alt tarafta en çok oynanan beatmaplar kısmı var galiba oradan bahsediyorsunuz. Aim çalıştığım için bir haritada çok fazla takılı kalmıyorum. Günlük yaptığım için mesela dün C skorlu yaptığım bir mapin skorunu arttırmaya çalışıyorum ama maksimum 2-3 kez deniyorum. Eğer profilinizde bahsettiğiniz yer ise bir gözden geçireceğim.

PP: performance points.
Listede sağda asıl değer. Solda ise ağırlıklı değeri var. En yükseğinden %100, sonrakilerden ise bir öncekinin %95'i kadar ağırlıkta etkiliyor.
Formül olarak x'inci en yüksek PP'li mapin etkisi (95/100)^(x-1) diyebiliriz yani. Bu ağırlıklılar toplanıp kişi PP'sini oluşturuyor. Onunla da sıralama oluyor.

Önerdiğim 2 kısım var profilde. Birisi Ranks, diğeri Historical kısmı.
Profili açtığında sıralama grafiğinin altında sekme şeklinde duruyorlar. Direkt basarsan seni oraya atar. Show More diyerek kalanları da görebilirsin.

Aim geliştirme için jump maplerine falan bakabilirsiniz.

Adını hatırlayamadığım bir jump mapi vardı. Biz genelde onu oynardık. Çeşitli zorlukları olduğu için güzeldi. Bu videodaki map onlardan biri. Her zorlukta farklı şarkı da vardı onda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da diğeriydi. Ve bu arkadaş sağ olsun videonun adını düzgün yazmış. Ben osu jump map diye ararken aslında jump training 2 imiş ismi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Google'a osu jump training 2 yazıp çıkanlara bakabilirsin. Farklı isimle anılanlar da olabilir.
Osu'nun sitesine de koymuşlar. Önceden Reddit'ten indirirdik. Şarkı isimlerinden tanIdım. Bahsettiğim bu. Ama mesela sitede sadece Cambodia'nın şarkısını dinleyebiliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…