PP: performance points.
Listede sağda asıl değer. Solda ise ağırlıklı değeri var. En yükseğinden %100, sonrakilerden ise bir öncekinin %95'i kadar ağırlıkta etkiliyor.
Formül olarak x'inci en yüksek PP'li mapin etkisi (95/100)^(x-1) diyebiliriz yani. Bu ağırlıklılar toplanıp kişi PP'sini oluşturuyor. Onunla da sıralama oluyor.
Önerdiğim 2 kısım var profilde. Birisi Ranks, diğeri Historical kısmı.
Profili açtığında sıralama grafiğinin altında sekme şeklinde duruyorlar. Direkt basarsan seni oraya atar. Show More diyerek kalanları da görebilirsin.
Aim geliştirme için jump maplerine falan bakabilirsiniz.
Adını hatırlayamadığım bir jump mapi vardı. Biz genelde onu oynardık. Çeşitli zorlukları olduğu için güzeldi. Bu videodaki map onlardan biri. Her zorlukta farklı şarkı da vardı onda.
Bu da diğeriydi. Ve bu arkadaş sağ olsun videonun adını düzgün yazmış. Ben osu jump map diye ararken aslında jump training 2 imiş ismi.
Google'a osu jump training 2 yazıp çıkanlara bakabilirsin. Farklı isimle anılanlar da olabilir.
Osu'nun sitesine de koymuşlar. Önceden Reddit'ten indirirdik. Şarkı isimlerinden tanIdım. Bahsettiğim bu. Ama mesela sitede sadece Cambodia'nın şarkısını dinleyebiliyorsun.
İlk attığın mapi indirdim başlığı Google'de aratarak buldum. Attığın training mapinide indirdim. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Oyuna akşama doğru gireceğim zaten bu oyunu Valorant'a girmeden önce oynuyorum. Yaklaşık yarım saat kadar oynuyorum daha kısa olabilir ama gerçekten eğlenceli geldi bana. Oyun içi faydasını çok görüyorum oyuna girerken ellerim alev alev oluyor. Dün hatta kendi derecemde smurf diyenler olmuştu. Bayağı eğlendim açıkçası.
Biliyorum ancak o tavsiye edenlerin kaçı bir oyunda yüksek ranka sahip? Bir oyunda ustalaşman için o oyunda çalışman gerekir başka bir oyunda değil. Bunu ben söylediğim gibi Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'de G2 takımında e-sporcu olan Pengu'da söylüyor.
Biliyorum ancak o tavsiye edenlerin kaçı bir oyunda yüksek ranka sahip? Bir oyunda ustalaşman için o oyunda çalışman gerekir başka bir oyunda değil. Bunu ben söylediğim gibi Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'de G2 takımında e-sporcu olan Pengu'da söylüyor.