Osu! grafik tabletinin kalemi nasıl rahat tutulur?

lokumso

Hectopat
Daha fazla  
Osu'yu yaklaşık 3 yıldır oynuyorum 1 yıldır bırakmıştım bu aralar bayağı sardığı için tekrar başladım ve para biriktirip AliExpress'ten bir grafik tableti aldım ama kalemi nasıl tutacağımı bilmiyorum profesyonel oyuncular nasıl tutuyorsa öyle tutuyorum ama elim bir süre oynadıktan sonra öyle bir ağrıyor ki oynadıktan sonra bir daha oynamayacağım diyorum. İyi oynayan kişilerin tutuş şekline mi alışmam lazım yoksa eli ağrıtmayan kolay tutuş şekilleri var mı?

Herkesin kendine has bir tutuş şekli vardır, bunu farklı farklı şekillerde sürekli farklı şarkı haritalarında oynayarak kendiniz bulmalısınız. Nasıl ki CS:GO gibi oyunlarda profesyonel oyuncuların hassasiyet ayarıyla profesyonel olunmuyorsa, aynısı osu için de geçerli.

Normal yazı yazdığın kalemi nasıl tutuyorsan öyle tutmayı dene öyle ağırmaması gerek sonuçta öyle yazı yazıyorsun.

Dostum kalemi aşağıdan değil, daha ortalarından tutman lazım. Elini serbest bırak ve bilekten değil dirsekten hareket ettirmeye alış. Grafik tablet kalemlerinin genel kullanım tarzları bu şekildedir. Hem hareketlerin rahatlaşır hemde elin ağrımaz. El ağrısından kastın parmaklarındaki ağrıysa oraya kalemlere sarılan ufak lastikler var onlardan alabilirsin. Hem elin ağrımaz hemde kalem kaymaz.

Anladım hocam teşekkürler.

Normal yazı yazdığın kalemi nasıl tutuyorsan öyle tutmayı dene öyle ağırmaması gerek sonuçta öyle yazı yazıyorsun.

Öyle aim alamıyorum hiç.

Alman gerekiyor ama öbür türlü ağrımıyor mu elin?

Ağrıyor ama bu ağrıtan şekilde tuttuğum zaman aimi mis gibide alıyorum bir sıkıntı çıkmıyor ama bu sefer de elim ağrıyor, herhalde bu tutuş şekillerine mecburen alışacağım, yapacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…