Kahverengi kokarca böceği olarak geçiyor latince ismi Halyomorpha Halys. Bu böcekler çok eskiden Türkiye de mevcuttu fakat o yeşil türünü artık göremiyoruz kahverengi versiyona geçiş yapmışlar. Son 10 yıldır mevsim geçişlerinde bariz ama dengesiz değişmeler mevcut bu yüzden bazı böceklerin farklı sürümlerini görüyoruz (bkz: vampir kelebek). Size bir örnek vermek istiyorum; yazdan yaza gittiğim bir bağ evim var ve en son kasım ayında perdenin köşesinde takılmış halde bu kokarca böceğini gördüm ve aynen bıraktım. Aradan 5 ay geçti ve şubat ayında eve gidip soba yaktığımda bu böceğin canlandığına şait oldum yani bu böcekler kış uykusuna çekiliyorlar. Mevsim geçişlerinin ne kadar etkili olabileceğini siz düşünün. Gelelim o ciltte bıraktığı kötü rengee. Bu böceklerin ısırdığı meyvelerin içini kesip baktığımızda TAA çekirdeğe kadar uzanan bir iz görüyoruz. İnsan vucudunda bu kadar etkili değil fakat vücudun bunu atması yıllar alacaktır 2 yıl önce sokulan bir arkadaşımda o iz hala mevcut. Çok masum bir ısırık değil bu sabunla yıkayarak geçirebileceğini sanmıyorum ama umarım geçirirsin.