OSX diskini hem PC'de hemde MacBook'ta kullanmak mümkün mü?

PsycOwl

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Samsun, TR
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Bende 2010 yılı Macbook Pro var, çok eski olduğunda işimi görecek hızda değil. Elimde bir SSD var. Bu SSD'ye OSX yükleyip USB Clover ile PC'de boot etmeyi planlıyorum. Fakat dışarı bir proje götürmek için bu SSD'yi Mac'ime takıp götürmeyide düşünüyorum. Clover'ı bilgisayardan bağımsız bir bellekte tuttuğumuz sürece aynı OSX diskini iki platformda sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim?

Tam olarak yapmak istediğiniz şey diske hem macOS hemde Windows kurup çalıştırmak mı? Yoksa başka birşey mi? Macbook'da clover kullananı görmedik daha. Eğer yukarıda dediğim şekilde ise diski ikiye bölüp iki işletim sistemini de kullanabilirsiniz.

Tek SSD'de macOS olacak. Macbooka taktığımda normal çalışacak PC'ye taktığımda içinde Clover olan ek bir bellek ile boot edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem Hackintosh hem de macOS imkansıza yakın bir olay aslında. Çünkü her iki sistemin de donanım ve çalışma farklılıkları buna imkan vermeyecektir. Normal MacBook'u dahi Clover ile başlatabilirsiniz fakat, konu Hackintosh olduğunda işler değişecektir. Ama direk olarak SSD'yi macOS kurulumu yapıp MacBook üzerinde kullanmak istiyor iseniz bu rehberi inceleyebilirsiniz.
macOS High Sierra Kurulum İmajı - DMG

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…