Otelde bellboyluk mu garsonluk mu daha iyidir?

rektooooo

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, tanıdık bir akrabam aracılığıyla 5 yıldızlı otelde çalışma imkanım var, sizce otelde bellboyluk mu yapmak daha karlı olur yoksa otelin restaurant kısmında garsonluk yapmak mı? Maaş bahşiş mesai saati vb. işler için. İnsan kaynakları bölümü falan da varmış sanırım. Lüks bir cafede 3-4 ay garsonluk tecrübem var. Sizce en karlısı hangisi olur? Cevaplarsanız sevinirim.

Maaşlar aynı olduğunu varsayarsak bellboyluk daha karlı bence. 5 yıldızlı bir otele elit müşteriler geleceği için bahşiş almanız daha olası.

Bellboy'da daha çok yorulursun ama işin püf noktalarını öğrenirsen mesleğine göre ciddi paralar kazanabilirsin.

Bahşiş konusunda bellboy olmak daha karlıdır. 2-3 ay kadar güzel bir otelde çalıştım ben vale olarak. Çok güzel bahşişler dönüyor. Tabi müşteri portföyüne göre bunlar.

Bahşiş konusunda bellboy olmak daha karlıdır. 2-3 ay kadar güzel bir otelde çalıştım ben vale olarak. Çok güzel bahşişler dönüyor. Tabi müşteri portföyüne göre bunlar.
Bellboy'da daha çok yorulursun ama işin püf noktalarını öğrenirsen mesleğine göre ciddi paralar kazanabilirsin.
çok ütopik bir ingilizce gerekiyor mu bellboyluk için? önceden çalıştığım yer nusretin cafesiydi orada yabancılarla diyalog kurarken zorluk çekmiyordum ortaydı ingilizcem

çok ütopik bir ingilizce gerekiyor mu bellboyluk için? önceden çalıştığım yer nusretin cafesiydi orada yabancılarla diyalog kurarken zorluk çekmiyordum ortaydı ingilizcem
Çok ileri düzey ingilizce gerekeceğini sanmıyorum. Genelde gelen misafirler bir an önce odalarına yerleşmek isterler. Bellboylarla çok fazla konuşmazlar. Genelde yemek nerde yeniyor saati var mı bu tür soruları soruyorlar. Öyle aman aman muhabbet dönmüyor. En azından benim çalıştığım kısa süre içerisinde gözlemlediğim bu şekildeydi.

Tarzanca konuşsanız bile kazanırsınız fakat belirttiğiniz üzere orta seviye bir İngilizce seviyesine sahipseniz kolayca üstesinden gelirsiniz. Teknik terimleri bilmeniz bile yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…