"Otistik" ne demek ?

Makaleler
24
Yer
Kars
Arkadaşlar, başlıktada belirttiğim gibi, Bana velet ve otistik diye hakaret ediyor bir kaç tane türk "Brony" yaşları 17-18 cıvarında. Ben 16 yaşındayım, 17 yaşıma girdim. Bana velet değilde, daha çok Otistik diyorlar. Bir aralar, 4Chan'da "You are autistic." diye rezil eden bir takım yorumlarla karşılaşmıştım. Otizm nedir biliyorum. Ancak otistik insanlar, konuşamaz, öğrenemez? Bunlar neden beni otistik gibi gördü? Bu dönemin halk ağzında kullanılan bir hakaret mi? Facebook'ta yüz ifadesini çok sık kullandığım için biri bana "Overuse" yapma demişti kısaca sürekli yüz ifadesi kullanma demişti. Aslı Tılsım diye biride vardı. 30 Yaşında, türkiye'de öğretmen bir pegasister. Ondan yardım isterdim, ancak çok fazla kişinin yükünü artık kaldıramadığı için, destek olamamıştı.

Lütfen bu tarz, beni aşağılayacak yada benimle alakalı olan bütün konuları siliniz. Geleceğimi kötü etkileyebilir. Bu tarz konulara artık gerek yok. "Erdem Alsırt Vakası" gibi konuları kaldırırmısınız?

Biliyorum bunu. Ancak neden bende bunların hiçbiri yokken, Bana otistik diye hakaret ediyorlar?

Hasta insanlar hastalığını kabul etmez

Ne demek istediğini anladım. Bana "Hasta" demeye çalışıyorsun sanırım. Ancak otistik biri olsaydım, kendi bilincimde olmazdım ve şuan burada sizlerle konuşamaz olurdum?

Hasta insanlar hastalığını kabul etmez

Ettiğimiz laflara dikkat edelim. Yaşınız kaç bilmiyorum da, ergenlik çağındaki birine "sen hastasın, otistiksin" diyerek onu tüm hayatını ve geleceğini etkileyecek ruh haline sürüklemek yanlış.

Erdem, sen de her şeye bu kadar takılma. Hayatın tadını çıkar. Kimse sana otistik diyor diye öyle olmuyorsun. Zeki insanlar genelde biraz takıntılı olur. Bu şekilde düşünerek kendini motive et.

Sen de arkadaşısın sanırım güzel. Ben sadece gözlemlerimi yazıyorum, önceki attığı mesajlar vb.

Sen de arkadaşısın sanırım güzel. Ben sadece gözlemlerimi yazıyorum, önceki attığı mesajlar vb.

Size "siz" diye hitap ettim, buna rağmen bana "sen" demeniz hoşuma gitmedi. Bu 1.
Ben bu forumdan herhangi biri ya da birilerini şahsi olarak tanımam, korumam ve/veya kollamam. Bu 2.
Öyle her istediğimiz kişi hakkında yaptığımız gözlemi ona yansıtamayız. Eğer yaparsak evin yolunu bulamayız bu 3.

Anlıyorum kanınız kaynıyor da, biraz yaptıklarınızın diğer insanları nasıl etkileyeceğini düşünmeye başlasanız iyi olur. Kalkıp yaşını başını almış biriyle senli benli konuşarak ya da sorunu olduğu bariz olan birine sen hastasın diyerek olmaz bu işler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…