Otizmli olmak istiyorum

Ateş Demir

Centipat
Arkadaşlar küçüklüğümden beri bana sürekli dokunuyolar. Ben kendime dokunulmasını istemiyorum. Söylüyorum ama bir neden olması lazım ve otizm gibi birisiyle göz teması kurmak istemiyorum. Otizmli olmak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dokunulmaktan ciddi rahatsızlık duyuyorsanız bunun altında yatan travmatik sebepler veya başka şeyler olabilir uzman bir kişiden destek almanızı tavsiye ediyoruz. Onun dışında arkadaşlarına direkt olarak söylersen bir daha yapacaklarını sanmıyorum.

Mucize Doktor izleme fazla. Soruya gelecek olursak seve seve cevaplarım: Bağırsak sağlığını bozabilirsin. Zira otizmin büyük oranda bağırsaklarla ilgili olduğu son zamanlarda yapılan araştırmalarla ispatlandı. Bağırsağındaki mikrobiyotayı bozduğun zaman beyinlerdeki nöronlarla alışverişi de sağlıklı olmayacağından birçok nörolojik, kronik hastalığa rahatlıkla yakalanabilirsin.

Çocuk yaşta veya ergenlik çağında kendine dokunulmamasını istemen gayet normal. Belirli güvensizlik duyguların olabilir, bilemiyorum muayene etmek lazım. Göz teması, iletişimin en önemli unsurlardan biridir. Bence göz teması kurma çalışmaları yap, ileride lazım olacak. Göz teması kuramayan insanlar çok çabuk dikkat çekerler ve bu da insanların kafasında seninle ilgili bazı olumsuz yargılara varmalarına sebep olabilir.

Son tavsiyemi de vereyim: İyi bir şey değil istediğin şey. Kendine dokunulmamasını bir neden belirtmeksizin insanlara söyleyebilirsin: "Bana dokunma lütfen." şeklinde. Ve bundan sonra hiçbir neden belirtmene gerek yok. İlla da "Neden?" diye sorarlarsa; "İstemiyorum." de, bitti. O kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…