Oto ses sisteminde ohm ve watt değeri nasıl hesaplanır?

CypherZT

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle iyi sosyaller, benim 2 farklı sorum var yardımcı olup değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ben jameson usa 5000.5 5 kanal bir amfi alacağım bu amfi 4Ohm'da 4x70WATT + 200 watt güç veriyor.
2Ohm'da 4x130WATt + 350 watt güç veriyor.

Ben bunun bir kanalına 4 ohmluk 2 tane, tanesi 70rms midbass paralel bağlasam 4+4 = 2ohm direnç aldığımda amfi toplam 130 rms güç çıkışı mı verir o kanaldan? Farzedelim ki o bağlantıyla 130 rms güç aldım o kanaldan bu 130 rms eşit şekilde mi hoparlörlere dağıtılıyor? Yoksa bir hoparlöre 90 rms verip diğerine 40 rms verip 90 rms verdiği hoparlörü yakar m? Ve bu bağlantının herhangi bir şekilde hoparlörlere zararı olur mu veya amfi çıkışına?

Vereceğiniz her destek için şimdiden teşekkür ederim, yazdığımda mantık veya bilgi hatası varsa kusuruma bakmayın pek bilgim yok. Yardımlarınızla öğrenmek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç değerleri dağılımına yorum yapamayacağım net bilgim yok maalesef. Ama tek kanal bağlantıyı tavsiye etmiyorum 2 hoparlörü tek entegreye yüklemiş olacaksınız diğer 4 entegre (eğer bass bağlamayacaksanız) boşta kalacak.

Midbass'lar hangi marka model bu arada.

Şöyle ona mecbur kalıyorum aslında ben 1 bass 2 midrange 2 takım da component bağlayacağım böyle olunca componentteki de midbass haliyle hoparlörde giriceğim kanal kalmıyor midrange ler tek başına 100 rms olduğundan sorun olmuyor tek kanala girebilirim ama midbass şarkı çift girmem lazım .

Midrange - Soundmax sx-mx6pro 100 rms
Component - pilippo po-601 comp takımı 80rms

Component'lerdeki Crossover etkili olacağı için sorun olacağını zannetmiyorum. Ama arada ton farkı hissedilebilir midrange ve mid component arasında çok fazla ses farkı var. Düzgün ayarla güzel bir ses alınabilir.

Midrange leri kısmayı düşünüyorum zaten midrange 4 ohm değerinde haliyle amfi 70 rms veriyor mid 100rms zaten maksimum 70 watt çıkış vereceğinden sesler eşit olur fakat arada DB farkı var 2 tweeter olduğu için midrange ile yakın tonlamalar yapıcak birbirine destek vericek arkada bir bass olucak ve 2 midrange ve tweeter yüksek Hz değerleri vericek , arkada bass ve önlerdeki 2mid bass ta alt frekans ihtiyacını giderecek düşüncem bu yöndeydi yanlışım varsa düzeltin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı