Oto tamircisi olmak mantıklı mı?

harun 123563

Picopat
Daha fazla  
MESEM’e gideceğim, otomotiv sektörünü seçeceğim. Peki maaş ne kadar olur, yüksek mi yoksa düşük mü olur? Yurt dışına çıkabilir miyim? Mantıklı bir meslek mi? Lise diploması verilecek mi, yoksa üniversiteyi de mi okumalıyım? Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Lise diploman oluyor ayrıyeten ustalık kalfalık belgen oluyor maaş olarak devlet 6630 lira veriyor ustan verirse ayrıyeten verir.

Gelecek için konuşamam fakat bu devir için çok mantıklı hocam. Sanayide usta olarak 6 haneli maaş alan adamlar var. Kendi dükkanını açmakta mümkün, o zaman dönen paralar bambaşka. Yurt dışı imkanını çok bilmiyorum net bir şey diyemem. MESEM bitirirseniz lise diplomanız olur. Eğer isterseniz otomotiv teknolojisi okuyabilirsiniz, o da gene alakalı bir bölüm.

Mesem de okusan dil öğrenmene önem ver. İleride işinde de işine yarar, müşteriyle ilgilenirken de işine yarar. Araba terimlerde de işine yarar. Araştırma yaparken de işine yarar.

Hocam otomotiv teknolojisi ne işe yarar

Mesem de okusan dil öğrenmene önem ver. İleride işinde de işine yarar, müşteriyle ilgilenirken de işine yarar. Araba terimlerde de işine yarar. Araştırma yaparken de işine yarar.
Hocam önerdiğiniz dil öğrenme kursu var mı

Bu alana özel bilgim yok ancak herhangi bir alanda teknik eğitim almak çok mantıklı.
Herkes masa başı iş hayalleriyle işletme, iktisat hatta bilumum mühendislik bölümlerine gidiyor ve bu alanlarda istihdam açığı yok. Yani okuyup büyük çoğunluğu işsiz kalıyor ve kalacak.
Teknik eleman olmak isteyen sayısı az olduğu için, mevcut teknik elemanlar da emeklilik ve benzeri sebeplerle ayrılınca bu alanlarda ihtiyaç daha da katlanacak.
Ha yapay zeka ve robotlar ne olacak derseniz? O zaten insanlığın kaderi. Herkes işsiz kalacak çok uzak olmayan bir vadede. Ama bu bile en son teknik elemanları etkileyecek.
Şaşırtıcı ama ilk önce tıp, hukuk gibi alanlardakilere güle güle diyeceğiz

Ne önerirsiniz otomotiv teknolojisi mi?

Bölüm önerebilecek ölçüde bilgili değilim sevgili dostum. Genel perspektif bilgim var sadece. Şimdiki aklım olsa kesinlikle tekniker benzeri bir bölüme giderdim ama biraz yaşlıyım.
Umarım senin için en iyisi olur.

Hocam

Otomotiv teknolojisi genelde sanayi gibi eğitim veriyor hocam. Tek artısı mezun olunca araba fabrikalarında çalışabiliyorsunuz.

Sizce mantıklı mı mesela Google'da görmüştüm İsviçre'de 85.000 İsviçre frangı veriyorlarmış yıl sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…