Oto teybinde SD kart okuma sorunu

manibo45

Centipat
Merhaba. Kullanmış olduğum Transcend marka 2 GB SD kartın içine oto teybinde dinlemek/izlemek için MP3/video ve teybin navigasyon özelliği olduğu için ilgili dosyaları da attım, kart neredeyse tamamen doldu, 30 MB boş yer kaldı.

Yaşadığım sıkıntı şu şekilde; 90 tane MP3'ün sadece 27 tanesi, 24 videonun 23'ü görünüyordu. Görünen MP3'lerin tamamını okuyordu. Videoların da çoğunu okuyordu, 2-3 tanesinin sadece ismi görünüyordu, okumuyordu.

Çözüm için;
1-
Kartı tamamen boşaltıp format atıp dosyaları yeniden yükledim, hiçbir değişiklik olmadı.
2- Tekrar format atıp navigasyon dosyalarını atmadan sadece video ve MP3'leri attım. Tek değişiklik şu oldu; önceki seferde 27 olan MP3 sayısı 31'e yükseldi ancak önceki MP3'leri değil başka 31 tanesini gördü bu sefer.
3- Son olarak yine format atıp sadece MP3 attım, yaklaşık 500 MB ama sonuç bir önceki gibi 31 MP3 oldu.

Not: Dosyalama türü olarak FAT32 seçmiştim. Araç Linea 2014 Lounge, teyp aşağıda fotoğraftaki gibi, sanırım Daiichi marka.

Bu durumda ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

1572107874106.png

Hocam aracınızda teyp yok muydu ki? Başka bir teyp veya SD Kart denediniz mi?

Aracın orijinal teybi bu zaten. Başka kart denemedim, benim kartımı başka teypte denemedim.
Ama bilgisayarda görünüp teypte görünmemesi akla ilk olarak teybin özelliklerine uygun davranmamış olmayı getiriyor.
Örneğin dosyalama türü FAT32 değil de başka bir tür kullanılması gerektiği gibi veya her bir dosya boyutunun okunma yeteneği vs. Belki teyp belli bir boyutun üzeri mp3 okumuyordur gibi. (Saçma gelebilir belki ama bu tür detaylar teknolojide karşımıza çıkıyor zaman zaman)
Belki de klasör olarak ayrı ayrı gruplandırmak gerekiyordur her birini, videolar ayrı mp3 ler ayrı klasörde.
Aklıma ilk gelen aykırı çözümler bunlar ama tek tek denemek çok uğraştırıcı olur. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa kısa sürede çözebiliriz sorunu.

Aracın orijinal teybi bu zaten. Başka kart denemedim, benim kartımı başka teypte denemedim.
Ama bilgisayarda görünüp teypte görünmemesi akla ilk olarak teybin özelliklerine uygun davranmamış olmayı getiriyor.
Örneğin dosyalama türü FAT32 değil de başka bir tür kullanılması gerektiği gibi veya her bir dosya boyutunun okunma yeteneği vs. Belki teyp belli bir boyutun üzeri mp3 okumuyordur gibi. (Saçma gelebilir belki ama bu tür detaylar teknolojide karşımıza çıkıyor zaman zaman)
Belki de klasör olarak ayrı ayrı gruplandırmak gerekiyordur her birini, videolar ayrı mp3 ler ayrı klasörde.
Aklıma ilk gelen aykırı çözümler bunlar ama tek tek denemek çok uğraştırıcı olur. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa kısa sürede çözebiliriz sorunu.
Hocam FAT32 yerine müziklere MP3 veya MP4, videolar için de aklıma gelmiyor maalesef.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı