Oto Teyp İle Evde Ses Sistemi Nasıl Yapılır?

Makaleler
7
Daha fazla  
Arkadaşlar müzikle ilgileniyorum fakat iyi bir ses sistemim yok, yenisini de pahalı geldi bana,
elimde 2 tane teyp var biri Pioneer diğeri Kamasonic. Bunlardan maksimum 3 hoparlörlü bir sistem kurmak istiyorum, ikisininde AUX çıkışı var hem AUX'la PC'den ses almak istiyorum hem de üzerindeki USB/CC ve FM radyodan ses almak istiyorum. Yapacağım sistemi ise ahşap bir kutu falan yapıp içine koyacağım mümkündür? Elektrikten anlayan varsa bir yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında teyp kullanılmadan daha kolay ve ucuza yapılabilir ama belirli bir seviye lehim ve mekatronik bilgisi gerekir yapabileceğinize inanabiliyorsanız yazayım tairifini

Mümkündür. Bizim evde kasetçalarlı oto teyp ile yapılmışı var.
Babam memur olduğundan çalıştığı kurumun teknik atölyesinde özel olarak yaptırmıştı sanırım. Hala çalışıyor. Yarın detaylı resimlerini paylaşırım. En azından fikir olur.

Elektroniktir o @crazywedd mekatronik olsa duramazsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ön:

Arka-İç:

Mesaj otomatik birleştirildi:

Son düzenleme:
Mekatronik derken Arduino ve Raspberry pi 3'yi kast etmiştim olarla efsane ürünler ortaya çıkartmak mümkün mesela en basitinde Aduino ile ses spekturumu efsane olmazmı

Mümkündür ama maliyet ve uğraştırması açısından çok mantıklı değildir. Ben daha çok keyfindeyim bu işin, maliyeti ikinci plana atıyorum derseniz sorun yok.

Öncelikle güç kaynağına ihtiyacınız var. PSU kullanabilirsiniz bu iş için. 12V kanalından 150 W civarında çıkış verebilen bir güç kaynağı iyi olur. Isınma olmaması ve stabil çalışma için gereklidir. PSU üzerinde etiketlerde 12 kanalından kaç amper çıkış verebileceği yazar. Verilen amper değeriyle voltajı çarpıp kaç W çıkış verdiğini öğrenebilirsiniz. Sonrası çok zor sayılmaz. Teyp şemasında güç girişi ve hoparlör çıkışları bulunur. Onlara bakarak bağlantıları yaparsınız. Yalnız 2 veya 4 hoparlör kullanmak daha iyi olur. 3 hoparlör takmak çıkışları dengesizleştirir. Sağ ve sol, ön ve arka şeklinde çıkışlar bulunur. Bunları hoparlör sayısını belirleyip sadece ön veya ön-arka çıkışların hepsini kullanırsınız. Anten gibi ufak detaylar ve kutulama işleri ise sizin zevkinize kalmış bir durum.

Uğraşmak zevkli geliyorsa yapmakta bir şey yok. Ayrıca elinizde malzeme yoksa maddi olarak giderleri hesaplayın derim. Ses sistemi almak daha az karmaşık ve daha ucuza bile gelebilir.

Aslında teyp kullanılmadan daha kolay ve ucuza yapılabilir ama belirli bir seviye lehim ve mekatronik bilgisi gerekir yapabileceğinize inanabiliyorsanız yazayım tairifini
Mekatronik derken Arduino ve Raspberry pi 3'yi kast etmiştim olarla efsane ürünler ortaya çıkartmak mümkün mesela en basitinde Aduino ile ses spekturumu efsane olmazmı

Hepinize çok teşekkür ederim 350 w psu ile bir sistem yaptım sorunsuz çalışıyor ilerleyen zamanlarda bir kutu yaptırıp daha iyi duruma getirdiğimde fotoğraflarını paylaşacağım ......

Dediklerinizi yaptım teyb iyi güzel çalışıyor ama 5dakika olmadan power acayip derece de ısınıyor neyden kaynaklanıyor olabilir ? Teyp Jameson js825ml in-dash - hoparlör de deneme amaçlı bilgisayar hoparlörü taktım psu ısınıyor . Everese 250 watt power kullandım.
5sarı 5siyah kabloyu birleştirip öyle bağladım .

Jameson JS-825 Navigasyonlu ve Bluetoothlu in-dash Oto DVD Teyp - Yedek Parça ve Aksesuarlar sahibinden.com'da - 291309743

Merhaba. PSU gücü bu teybe yetmiyor, ısınması bu yüzdendir. çünkü 4 * 60 = 240 watt sadece bu teybin ses çıkışındaki watt ihtiyacıdır, LCD ekranı da olduğundan sarfiyatı 250 watt'ın mutlaka üzerindedir, 350-400 watt'lık bir PSU kullanılırsa ısınması çok fazla olamaz. Sarı ve siyah kablolar PSU içinde zaten ayni yerden (ortak olarak) lehimlidir, bunları kendi aralarında birleştirmeniz amper çıkışının + 12 volt çıkışta artmasına bu nedenle neden olmaz. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim yorumun için , anladım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…