“Otomatik onarıma hazırlanıyor” hatası

Mrallim42

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Team T-Force Vulcan Black 32GB(2X16GB) 6000MHZ Ddr5 CL38 Gaming Ram
SSD veya HDD modeli
Hdd Seagate Barracuda 2 tb, ssd Wd Green Sn350 1TB
Ekran kartı
ASUS TUF-RX7800XT-O16G-OG
Anakart
MSİ PRO B650M-A Wi-Fi
İşlemci
Amd Ryzen 5 8400F 4,2 GHz 16 MB Cache AM5 İşlemci
Windows 10 işletim sistemine sahip masaüstü bir bilgisayarım var. Yaklaşık bir ay kadar önce topladım. MSI prob650M-A Wi-Fi anakarta sahibim. Bir hafta kadar önce Microsoft Office programını yüklerken bilgisayar kasmaya başladı. Bunun üzerine reset tuşuna basarak sorunu halletmek istedim. Fakat bunun yerine bilgisayar “ otomatik onarıma hazırlanıyor” hatası vermeye başladı. Defalarca güç tuşuna uzun süre basarak kapatıp açmayı denedim olmadı. Reset atarak tekrar hata ekranına gitmesi için bekledim fakat gitmedi. Devamlı olarak saatlerce bu hata ekranı ekranda sabit olarak duruyor. Bunun dışında ISO dosyası oluşturarak format atmayı denedim başaramadım çünkü Windows ekranı çıkmıyor devamlı dönen bir çubuk ekranda sabit olarak dönüyor. Format atmadan önce de BIOS 5 ekrana girerek format USB'ini ön plana getiriyorum ona rağmen formati da atamıyorum. Yapmam gereken BIOS'la alakalı bir ayar mı? Ya da başka bir şey mi?

Bilemedim. Yardımcı olmanızı temenni ediyorum teşekkürler kolay gelsin.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    112,2 KB · Görüntüleme: 31
Eğer Windows ISO'sunu yazdırırken MBR olarak yazıldıysa o yüzden sistem diski görmüyor olabilir. Sizin sisteminiz UEFI. Rufus uygulamasını kullanarak tekrar yazdırmayı deneyin. Hedef Sistem yazan seçeneği UEFI (non CSM) diye seçebilirsiniz. Bir de bu şekilde deneyin. Asıl olarak da bu sorunun olma sebebi de Office kurulum yaparken ciddi derin bir kurulum yapıyor. Muhtemelen önemli bir dosya kurarken yarım kaldı ve buna sebep oldu. Benim de iki hafta önce topladığım bilgisayarda Office kurulumunda kasma yaşadım ama kurulum bitince hiçbir sorun kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…