Otomatik Overclock'ı devre dışı bırakma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Ya ben iki üç gündür işlemcimin fazla ısındığını düşünüyordum ve sıcaklıklara bakmak için core temp yükledim ve açılır açılmaz normalde 35 40 derece olan işlemci otomatik 52 53 dereceyi buluyordu. İlk bi kaç gün neyse artık 70'e dayanmadığı sürece sıkıntı yok dedim ama ancak bugün farkettimki normalde 3.5 Ghz olan saat hızı 3.8 e OC olmuş görünüyor. Bunu nasıl yaptığıma dair hiç bi fikrim yok. Sadece ASUS UEFI BIOS ekranından performansa etki eder diye performance mode'da açıyordum ancak sonradan öğrendim bu işlem bilgisayara OC yapıyormuş yapabildiği kadar. Bilgisayarı yine BIOS'tan normal mode'a getirip açtım sonuç aynı. 0.3 GHZ bana hiç bi şey sağlamıyor nası geri alacağım bu işlemi? İşlemcim altta görüldüğü gibi Phenom II x4 970 BE.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal Mode'a aldıktan sonra ayarları kaydedip öyle çık BIOS'tan. OC hala devam ediyorsa sağ üstte yer alan Exit'e bas. Karşına çıkan menüden Advanced BIOS Settings' gir. Burada Overclock ile ilgili seçenekleri göreceksin. Bunları otomatik yapmalısın.

Normali 3.5ghz miş. Senin dediğin performans modunda hızlanmış olması lazım ama oda geri alınca düzelmesi lazım.
Buna ellede müdale edebilirsin. Normal mode dediğin performance mode'nin üstündeki Auto mode mi ?

Ah bios ekranın dışardan bakan için çok karışık yardım etmem için kullanmış olmam lazım.

Tamamdır çok saolun cevaplarınıza Advanced BIOS ayarlarında Ai Overclock Tuner'ı manuel'den auto'ya aldım düzeldi. Peki Recep abi BIOS'tan Performance moduna getirmek sadece OC mi yapıyor? Başka bileşenlerin performansınada etki ediyor mu demek istediğim? Çünkü ben oyun oynuyorum genelde Performance Mode'da durması sıkıntı yaratmaz benim için. Ama OC olsun istemiyorum

OC zaten sadece işlemciyi değil, bütün bileşenleri hızlandıran bir işlemdir Veriyolu hızı artar. Bellek ve ekran kartı da aynı veriyolunu kullandığı için sistem performansı genel olarak artar. Tabi sisteme genel olarak yük biner...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…