Samet_29 Hectopat Katılım 20 Ağustos 2021 Mesajlar 411 Çözümler 2 Daha fazla Cinsiyet Erkek 12 Mayıs 2024 #1 Elimde bulunan soruları bana random olarak sormasını istiyorum. Yani soruları ben gireceğim bana terminalden random olarak o soruları yöneltecek.
Elimde bulunan soruları bana random olarak sormasını istiyorum. Yani soruları ben gireceğim bana terminalden random olarak o soruları yöneltecek.
Çözüm roser137 12 Mayıs 2024 Python:Panoya kopyala import random # sorular dizisi sorular = ["birinci soru", "ikinci soru", "3. soru", "4. soru", "5. soru"] # rastgele birini al rastgele_soru = random.choice(sorular) # ekrana bas print(rastgele_soru) Tabi cevap alıp karşılaştıracaksanız daha detaylı bir şey gerekir.
Python:Panoya kopyala import random # sorular dizisi sorular = ["birinci soru", "ikinci soru", "3. soru", "4. soru", "5. soru"] # rastgele birini al rastgele_soru = random.choice(sorular) # ekrana bas print(rastgele_soru) Tabi cevap alıp karşılaştıracaksanız daha detaylı bir şey gerekir.
roser137 Megapat Zamanın Tanığı Katılım 25 Aralık 2015 Mesajlar 1.932 Makaleler 1 Çözümler 9 Daha fazla Cinsiyet Erkek 12 Mayıs 2024 #2 Tüm soruları bir diziye alıp, rastgele eleman seçip ekrana bastırmanız gerekiyor. Artı 0 Eksi
KS KS Samet_29 Hectopat Katılım 20 Ağustos 2021 Mesajlar 411 Çözümler 2 Daha fazla Cinsiyet Erkek 12 Mayıs 2024 #3 roser137 dedi: Tüm soruları bir diziye alıp, rastgele eleman seçip ekrana bastırmanız gerekiyor. Genişletmek için tıkla... Bu dediğinizi sorularda nasıl yapacağım? Çok fazla bir bilgim yok. Random olarak sayı sormasını falan biliyorum en fazla. Biraz daha açar mısınız? Artı 0 Eksi
roser137 dedi: Tüm soruları bir diziye alıp, rastgele eleman seçip ekrana bastırmanız gerekiyor. Genişletmek için tıkla... Bu dediğinizi sorularda nasıl yapacağım? Çok fazla bir bilgim yok. Random olarak sayı sormasını falan biliyorum en fazla. Biraz daha açar mısınız?
roser137 Megapat Zamanın Tanığı Katılım 25 Aralık 2015 Mesajlar 1.932 Makaleler 1 Çözümler 9 Daha fazla Cinsiyet Erkek 12 Mayıs 2024 #4 Python:Panoya kopyala import random # sorular dizisi sorular = ["birinci soru", "ikinci soru", "3. soru", "4. soru", "5. soru"] # rastgele birini al rastgele_soru = random.choice(sorular) # ekrana bas print(rastgele_soru) Tabi cevap alıp karşılaştıracaksanız daha detaylı bir şey gerekir. Artı 0 Eksi Çözüm
Python:Panoya kopyala import random # sorular dizisi sorular = ["birinci soru", "ikinci soru", "3. soru", "4. soru", "5. soru"] # rastgele birini al rastgele_soru = random.choice(sorular) # ekrana bas print(rastgele_soru) Tabi cevap alıp karşılaştıracaksanız daha detaylı bir şey gerekir.
KS KS Samet_29 Hectopat Katılım 20 Ağustos 2021 Mesajlar 411 Çözümler 2 Daha fazla Cinsiyet Erkek 12 Mayıs 2024 #5 roser137 dedi: Python:Panoya kopyala import random # sorular dizisi sorular = ["birinci soru", "ikinci soru", "3. soru", "4. soru", "5. soru"] # rastgele birini al rastgele_soru = random.choice(sorular) # ekrana bas print(rastgele_soru) Tabi cevap alıp karşılaştıracaksanız daha detaylı bir şey gerekir. Genişletmek için tıkla... Çok teşekkür ederim. Artı 0 Eksi
roser137 dedi: Python:Panoya kopyala import random # sorular dizisi sorular = ["birinci soru", "ikinci soru", "3. soru", "4. soru", "5. soru"] # rastgele birini al rastgele_soru = random.choice(sorular) # ekrana bas print(rastgele_soru) Tabi cevap alıp karşılaştıracaksanız daha detaylı bir şey gerekir. Genişletmek için tıkla... Çok teşekkür ederim.