Otomatik Vitesli Motor

Başlangıç için MT-125 almıştım bende. Şu an MT-25 e geçtim. MT-125 kesinlikle tavsiye ederim. Piyasası ve yedek parça olayı biraz pahalı ama öğrenmesi, sürmesi herşeyi çok keyifli ve rahat. Şekil olarak da çok yakışıklı bir makine. Kesinlikle tavsiye ederim abi bir bak.

Uzun süre bisiklet sürdükten sonra şu sıralar motor modellerine bakmaya başladım.

Giriş için şu modeller var önümde:
Lakin ben Scooter olmamasına karşın otomatik vites olan motorlara baktım biraz. Onda da karşıma bu seçenekler çıktı.

Tipini hiç sevmediğim Mondial Cub:

Cub Motosiklet Modelleri | Mondial Motor

Yüksek fiyatlı ve başlangıç için uygun olmayan Honda NC 750X:

NC 750X FİYAT | Honda

Dorado var bir de ilk defa duyduğum ve kalitesi konusunda akılda sorular olan:

Corvus:

Corvus

Poseidon:

Poseidon

Tipini beğenmediğim Yamaha Crypton:

CRYPTON 115 2016 - Motorcycles - Yamaha Motor Türkiye

Sizlerin de tavsiyelerini bekliyorum. Güzel Scooter önerilerine de açığım.

Motosikletlerdeki otomatik vites durumu, arabaların sistemine hiç mi hiç benzemediğinden ve doğru düzgün bir performansın yanında haz yaşamak için bahsettiğiniz Ncx 750 gibi motorlarla başlamak gerektiğinden, iyisi mi manuel ile başlamanız taraftarıyım.

Unutmayın ehliyet alırken hiçkimsenin altına hiçbir zaman bir Scooter veya otomatik motosiklet vermeyecekler.

Motosiklette motorundan ekipmanınıza ucuza kaçmak hiçbir zaman size iyi bir yol-su-elektrik olarak dönmeyecektir.

Eğer kararımızı manuel'den verdiysek burada önerim Honda Cb 125 e, Yamaha Ybr 125 gibi Commuter dediğimiz motor tiplerinden olacaktır. Çünkü günümüzde racing tabir edilen başlangıç motoru olan bir Honda Cbr 125-250'yi yere düşürdüğünüzde değiştirmek istediğiniz yan krenaj maliyeti 750+ tl'den başlamaktadır. Bu da daha yeni motosiklet tecrübemiz başlarken soğumamıza sebep olacaktır.

Eğer kararımızı (ilkez bineceksek benim de önerim bu yöndedir) Scooter motosikletlerden yapacaksak, vites derdimiz olmasın ve Technopat ofisine gidip gelelim diyorsak, yine önerim Honda Pcx veya Yamaha Xmax gibi başlangıç için muhteşem, kalitesinden ödün vermeyen, 2 kasklık bagaj kapesitesi ve hatta (Pcx) start-stop özelliği bile bulunan modeller olacaktır.

Söylemeden edemeyeceğim; güvenliği elden bırakmayalım. Scooter da olsa, Commuter veya Racing bile olsa, o lanet lastikleri değiştirelim.

Bakıyorum ki başlangıç motorlarına göz atmışsınız Recep Bey. Başlangıç motoru alacağınızı göz önünde bulundurarak söylüyorum. Otomatik vites veya Quickshifter insanı tembelleştirir. Eğer yeni başlayacaksanız vitesli bir motosiklet alıp onunla iyice öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Gerekli bilgileri Rahmetli Altın Elbiseli Adam Youtube kanalından alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı