Otomobilde hangi yağ kullanılmalı?

Peugeot 2008 1.5 bluehdı 120 HP s&s 2019 model araca sahibim aracımın bakım zamanı geldi, geçen sene yetkili serviste yaptırmıştım bakımını o zamanlar mobilin 5-30 yağını koymuşlardı. Şimdi ise baktığımda yağ firmalarının bazılarında önerilen yağ benim aracım için 0-30 çıkıyor. (çoğunun sitesinde hiç önerilen bir yağ çıkmıyor)

Şimdi benim de kafam karıştı arabaya 5-30 mu koymam lazım 0-30 mu? Kaputu açıp baktım orada da bir etiket göremedim sadece Total önerilir yazıyor, internetten bakıyorum, kullanma kılavuzuna bakıyorum bir Allah'ın kulu da dememiş şuraya araç için şu özelliklerde motor yağını kullanın diye sadece Total demiş. Tamam Total alayım ama hangisi olacak onu da yazsaydınız bari.

Eski bir Peugeot bakım dokümanı buldum internetde orada motor tiplerine göre yağ önerileri yazıyordu bluehdı motorlar için ise sadece 0-30 işaretliydi eğer benim arabam 0-30 ise servis niye bana 5-30 koydu? Açıkçası Türkiye'deki yetkili servislere de pek güvenmiyorum napcağımı şaşırdım şu an. Umarım aranızda bilen birileri vardır.

Aracın kilometresine ve yağ kaçağı olup olmadığına göre yorumlanır hocam. Sizin araç kaç km'de, yağ kaçağı- yağ yakma vb bir sorun var mı?
Aracı 2008 model sandım hocam :D Liqui Moly kullandım, tavsiye ederim. Çoğu araca önerdim memnun kaldılar sitesinde önerilen:
1635860545577.png

Peugeot 2008 1.5 bluehdı 120 HP s&s 2019 model araca sahibim aracımın bakım zamanı geldi, geçen sene yetkili serviste yaptırmıştım bakımını o zamanlar mobilin 5-30 yağını koymuşlardı. Şimdi ise baktığımda yağ firmalarının bazılarında önerilen yağ benim aracım için 0-30 çıkıyor. (çoğunun sitesinde hiç önerilen bir yağ çıkmıyor)

Şimdi benim de kafam karıştı arabaya 5-30 mu koymam lazım 0-30 mu? Kaputu açıp baktım orada da bir etiket göremedim sadece Total önerilir yazıyor, internetten bakıyorum, kullanma kılavuzuna bakıyorum bir Allah'ın kulu da dememiş şuraya araç için şu özelliklerde motor yağını kullanın diye sadece Total demiş. Tamam Total alayım ama hangisi olacak onu da yazsaydınız bari.

Eski bir Peugeot bakım dokümanı buldum internetde orada motor tiplerine göre yağ önerileri yazıyordu bluehdı motorlar için ise sadece 0-30 işaretliydi eğer benim arabam 0-30 ise servis niye bana 5-30 koydu? Açıkçası Türkiye'deki yetkili servislere de pek güvenmiyorum napcağımı şaşırdım şu an. Umarım aranızda bilen birileri vardır.
Açıkçası motor yağı konusu inceliği, viskozitesi aynı araçta bile farklı yorumlanacak bir durum. Hatta birebir aynı durumdaki iki aracın farklı iklim şartlarında olmasıyla bile farklı tercihler yapılması gerek. O yüzden öncelikle bu konu hakkında biraz araştırma yapın ondan sonra kendiniz karar verin derim.

Peki araç 0-30 ise, geçen sene yetkili servisin koyduğu 5-30 bir problem yaratmış mıdır? 10 bin km kadar kullandım yaklaşık olarak bakımdan sonra.
Önemsenecek bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. En azından kısa vadede anlamanız zor olacaktır. DPF ve emisyon düşürmek için ince yağ öneriliyor genelde. Belki sizin aracınızda bulunan motor versiyonu için 5W-30 da öneriliyor olabilir. Tam olarak motor kodu ile arama yapılırsa daha doğru sonuç alınabilir.

Son düzenleme:
Mutlaka o araç markasının, o araç üreticilerinin tavsiye edebildiği yağ kullanılmalıdır. Çünkü o araçtaki motor denemeler, uzun testler sonucunda en uygun olarak o yağ markasıyla kendinden beklenen en üstün performanslarla çalışabilir. Örneğin Renault araç markası için Elf yağları gibi. Kolay gelsin.

Merhaba;

Bu link size yardımcı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı